Catalonia Talent

Catalonia Talent

L'Ajuntament fa públics els Premis Ciutat de Barcelona

27 de gener de 2022

Articles - Cultura

L’Ajuntament de Barcelona ha fet públics alguns dels guanyadors dels Premis Ciutat de Barcelona 2021 que es lliuraran el 15 de febrer, en una cerimònia institucional al Saló de Cent. Els guardons, que enguany es divideixen en 14 categories diferents, reconeixen la creació, la investigació i la producció de qualitat feta a la ciutat per persones, entitats, institucions o organitzacions barcelonines.

Per a l’edició del 2021, el disseny de la imatge gràfica dels Premis Ciutat de Barcelona és de l’EASD Llotja, a través d’un concurs obert a alumnes d’estudis superiors en disseny gràfic del centre. La proposta guanyadora ha estat la de l’alumne Marc Pérez que uneix dos conceptes claus com les teules amb escates de l’arquitectura modernista amb la lletra B de Barcelona.

La cerimònia dels Premis Ciutat de Barcelona 2021 serà conduïda per la periodista Núria Dias i es podrà seguir per betevé a partir de les 18 h.

Llista per categories

  • Literatura catalana: ‘Els desperfectes’, d’Irene Pujadas, un llibre de contes amb un humor esmolat, i amb un estil atrevit i ambiciós. Menció especial a ‘Ruderals’, de Caterina Pérez, per l’elegància i subtilesa dels seus relats.
  • Literatura castellana; Edgardo Dobry, per l’obra ‘El parasimpático’, editat per Club Editor. Un llibre de poemes que vessa, amb distància humorística, una llum càlida sobre allò ordinari per convertir-ho en extraordinari. El Jurat també ha fet menció especial a “La señora Potter no es exactamente Santa Claus”, de Laura Fernández, per la seva imaginació i per un estil i veu úniques en el panorama actual de la literatura espanyola.
  • Traducció: Miquel Cabal Guarro per la traducció de ‘Crim i càstig’ de Fiódor Dostoievski, editat per Alpha, per la riquesa de la llengua i la diversitat de registres, per la feina de contextualització.
  • Agustí Duran i Sanpere d’Assaig, Humanitats i Història de Barcelona: Joana Masó per l’obra ‘Tosquelles. Curar les institucions, editada per Arcàdia, per la seva tasca de recerca per tractar un tema tan actual i rellevant com la comprensió del patiment psíquic en contexts de crisi política, cultural i social.
  • Arts escèniques: la companyia La Veronal per ‘Sonoma’ i ‘Opening night’. El jurat valora la singularitat i la potència visual, interpretativa i conceptual dels dos espectacles i vol destacar molt especialment el treball de les intèrprets i la resta de l’equip artístic com a cocreadores de les dues peces guardonades.
  • Música: el festival Bachcelona per la rellevància de la programació i dels intèrprets, per la diversitat de públics, espais i formats i per la capacitat de teixir complicitats amb diferents agents de l’ecosistema social i cultural de Barcelona.
  • Arts visuals: Laia Estruch, pel projecte ‘Ganivet’, exposat a la Fundació Joan Brossa Centre de les Arts Lliures. El Jurat destaca la singularitat i radicalitat de la proposta en què veu i cos entren en diàleg amb la construcció escultòrica, i transformen les possibilitats performatives.
  • Audiovisuals i cultura digital: festival Reteena per afrontar de manera directa i ferma el repte de connectar audiovisuals i joves, donant-los eines i fent-los partícips en totes les seves activitats. També es valora la seva interconnexió amb el conjunt del teixit audiovisual de la ciutat.

Contingut relacionat

Carregant...
x