Catalonia Talent

Catalonia Talent

La novel·la gràfica per a adults en català ja té la seva pròpia col·lecció

30 de març de 2021

Articles - Cultura

L'editorial lleidetana Pagès Editors ha presentat 'Doble Tinta', la nova col·lecció que ha posat en marxa aquest mes de març de 2021. Dirigida pel sociòleg, periodista i escriptor Jaume Barrull Castellví, la col·lecció especialitzada en còmic surt al mercat com la primera que ofereix novel·la gràfica per a adults en català.

La directora de l'editorial, Eulàlia Pagès, va explicar a la roda de premsa de la presentació que "neix amb l'objectiu de ser una col·lecció de referència de novel·la gràfica en llengua catalana, perquè no n'hi havia cap fins ara. Sí que hi ha hagut volums concrets i col·laboracions esporàdiques, però aquesta és la primera col·lecció del mercat en català. Hem fet aquesta aposta perquè pensem que hi ha grans lectors de novel·la gràfica a Catalunya, que hi ha un públic que no tenia fins ara aquesta oportunitat de llegir novel·la gràfica en la seva llengua".

La col·lecció 'Doble Tinta', nom que fa referència al fet que tots els títols seran impresos en dos colors, treurà a la llum dos títols per any per a poder cuidar cada volum amb el temps que requereix i no bombardejar als lectors amb publicacions constants. La primera novel·la gràfica amb la que s'han estrenat és '8Hores', una obra que sorgeix fruit d'una nova col·laboració formada per la parella López-Gàlvez, que va guanyar el Premi Nacional de Cultura en la categoria de còmic l'any 2011. La història recull els fets i el context històric de la vaga de La Canadenca de 1917, que va permetre assolir la jornada laboral de vuit hores, i ressegueix la biografia de Salvador Seguí, el Noi del sucre, fill de Lleida i reconegut sindicalista catalanista.

Temes novel·la gràficacòmic catalàDoble TintaPagès Editors

Contingut relacionat

Carregant...
x