Catalonia Talent

Catalonia Talent

L'Ajuntament destina 10 MEUR per a sis start-ups de Barcelona

16 de novembre de 2020

Articles - Tecnologia

L'Ajuntament de Barcelona invertirà 10 milions d'euros (MEUR) en sis fons i societats de capital risc perquè impulsin start-ups relacionades amb el sector digital per fomentar la creació de llocs de treball. Així ho ha anunciat el primer tinent d'alcaldia d'Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, que ha explicat que el fons se centrarà en empreses de sectors emergents que creïn "ocupació de qualitat". "El missatge és clar, volem demostrar que Barcelona és un lloc on val la pena invertir", ha defensat Collboni. L'Ajuntament preveu que aquesta operació tingui un efecte multiplicador de 3, de manera que a la llarga suposi una inversió de fins a 30 MEUR.

L'Ajuntament obrirà aquest dimarts la convocatòria i hi podran optar els fons que tinguin seu a Barcelona i que inverteixin en empreses a l'àrea metropolitana. Dels presentats, el que tingui millor puntuació rebrà 3 MEUR, els do segons rebran 2 MEUR i els tres restants tindran 1 MEUR.El fons tindrà una vigència de 10 anys prorrogables a dos més i la inversió s'haurà de fer en els primers 5 anys.El tinent d'alcaldia ha explicat que es vol potenciar la inversió de sectors "estratègics" com la indústria dels videojocs, l'economia verda, la indústria 4.0, el biotech i les ciències de la vida, l'esport digital, el foodtech i l'economia blava. L'objectiu, segons apunta, és consolidar Barcelona com una "capital digital".Segons Collboni, també es busca potenciar les start-ups fundades o liderades per dones, de manera que defensen la "mirada de gènere" en la iniciativa.En aquesta operació, l'Ajuntament serà sempre un soci minoritari i no podrà suposar més del 10% de la inversió.

Encara que el consistori preveu recuperar part d'aquesta inversió Collboni no ha volgut detallar l'import perquè dependrà de com es desenvolupi el procés.El director general de Barcelona Activa, Fèlix Ortega, ha apuntat que l'Ajuntament no podrà incidir en quines start-ups s'han de finançar un cop s'hagi invertit en els fons i tant ell com Collboni han insistit que en qui s'invertirà "és en qui en sap" i "qui coneix el mercat i la potencialitat".Dos precedents "d'èxit"Collboni ha volgut destacar dues experiències prèvies en les que es va fer servir el mateix mecanisme d'inversió indirecta i ha recordat els casos de Barcelona Emprèn, que va permetre crear empreses com Fractus, o bé Nauta III, que va potenciar Social Point. Collboni ha assegurat que en aquest darrer cas de la starrt-up dedicada al desenvolupament de jocs i aplicacions per a mòbils es va convertir "en un líder mundial" que "va deixar ben posicionada" la ciutat. "Només que hi hagi cinc casos com aquest, l'operació ja val la pena", ha dit.

Temes tecnologiainversió

Contingut relacionat

Carregant...
x