Catalonia Talent

Catalonia Talent

L’Ajuntament de Barcelona convoca la 8a edició de les subvencions "Enfortim l’Economia Social i Solidària"

15 d'abril de 2024

Articles - Economia

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat el llançament de la vuitena edició de les subvencions "Enfortim l’Economia Social i Solidària", amb un pressupost inicial de 935.000 euros. Aquestes subvencions tenen com a objectiu finançar fins al 80% del cost de les accions dels projectes que hi optin. El període per presentar sol·licituds va començar aquest dilluns i s’allargarà fins al pròxim 13 de maig (inclòs en el termini).

El programa de subvencions està orientat a impulsar projectes que fomentin activitats destinades a enfortir les empreses i organitzacions de l’Economia Social i Solidària (ESS). A més, busca contribuir, a través de la intercooperació, a l’assoliment dels objectius de l’Acord i Estratègia #ESSBCN2030 de l’ESS a Barcelona 2030. Les sol·licituds s’han de presentar de manera telemàtica a través del tràmit específic.

Els projectes que optin a aquestes subvencions han de començar durant l’any 2024 i poden tenir una durada màxima de 12 mesos.

La convocatòria d’aquest 2024 està organitzada en dos àmbits temàtics: Enfortiment i Intercooperació, i dins de cada àmbit, hi ha tres modalitats:

Àmbit temàtic A: Enfortiment

  • Creació de noves cooperatives i transformació d’altres formes jurídiques preexistents en cooperatives. Fins a un màxim de 8.000€.
  • Consolidació empresarial i escalabilitat de les iniciatives d’ESS per enfortir la seva viabilitat econòmica. Fins a un màxim de 10.000€.
  • Digitalització: Facilitar processos de digitalització per l’enfortiment de les empreses i organitzacions de l’ESS. Fins a un màxim de 10.000€.

Àmbit temàtic B: Intercooperació

  • Intercooperació de 2n i major nivell: projectes promoguts per organitzacions de l’ESS o de les finances ètiques de segon nivell i superior. Fins a un màxim de 30.000€.
  • Creació i/o enfortiment d’ecosistemes cooperatius i clústers d’ESS. Fins a un màxim de 30.000€.
  • Projectes i accions d’intercooperació significatives per al desenvolupament dels Projectes de Ciutat de l’#ESSBCN2030. Fins a un màxim de 20.000€.

En aquesta edició 2024, destaca la redefinició de la modalitat de digitalització per adaptar-se a les noves necessitats. Aquesta modalitat busca afavorir la incorporació d’eines digitals, processos de digitalització i millora de les competències digitals per incrementar la viabilitat, l’escalabilitat i el creixement de les empreses de l’ESS.

Per obtenir més informació sobre els detalls d’aquesta vuitena convocatòria de les subvencions i resoldre possibles dubtes, s’han programat sessions informatives presencials i en línia.

Tota la informació sobre la convocatòria es pot consultar a Barcelona.cat/enfortim-ess.

També es pot fer el seguiment de les informacions referides a aquestes subvencions a l’apartat de notícies de barcelona.cat/economia social.

Natàlia Recolons

Contingut relacionat

Carregant...
x