Catalonia Talent

Catalonia Talent

La Unió Empresarial Intersectorial presenta un projecte de mentoria a Granollers

9 de juny de 2022

Articles - Startups i emprenedors

La Unió Empresarial (UEI) va presentar dimecres el primer projecte de mentoria del Vallès Oriental. En la presentació, Pep Garcia, general mànager de Maxchief Europe i membre de junta de la UEI, va explicar els beneficis i les funcions de ser mentor, i va posar en relleu la problemàtica dels joves, que no troben aquesta ajuda a la nostra comarca i l’han d’anar a buscar a Barcelona.

El nou projecte neix arran de la creació per part de la UEI de LYNE Group, una comunitat de joves "inconformistes i amb inquietuds" que volen fer créixer les seves carreres i projectes professionals. L’objectiu és crear un grup de mentors format per empresaris de la comarca amb experiència, que puguin guiar els joves emprenedors a definir i/o desenvolupar el seu projecte.

Segons els estudis, el 90% de les startups fracassen, entre altres motius per arribar massa d’hora o massa tard al mercat, per l’equip i la seva execució, per la idea, el model de negoci o el finançament. Per això Garcia sosté que "a totes les carreres universitàries s’hauria de cursar emprenedoria, ja que aquesta serà una de les sortides habituals en qualsevol sector".

Durant l’acte, una quinzena d’empresaris interessats van parlar sobre la figura del mentor i de l’emprenedor, i com pot esdevenir una relació d’aprenentatge mutu i molt enriquidor per tots dos professionals. A més, en la jornada es va posar de manifest la dificultat actual en el món de l’emprenedoria, on els joves troben un paradigma canviant en què no et pots enfrontar de la mateixa manera que es feia abans.

Segons Pep Garcia, "la nostra societat necessita emprenedors i emprenedores, i també les nostres empreses i el món en general". "Necessitem molta creativitat per generar innovació disruptiva, per superar els reptes que tenim", afirma. Durant la presentació, diversos dels empresaris assistents van mostrar interès a formar part d'aquest primer grup de mentors i els pròxims dies s'acabarà de definir el projecte.

Noticia de Som Granollers

Contingut relacionat

Carregant...
x