Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona, segon ‘hub’ preferit per fundar una startup a la Unió Europea

11 de setembre de 2023

Articles - Startups i emprenedors

Barcelona s’ha consolidat com el segon hub preferit a la Unió Europea pels fundadors de startups per sisè any consecutiu, segons Startup Heatmap Europe 2023. L’estudi conclou que un 17,1% dels emprenedors europeus escollirien la capital catalana per engegar el seu projecte, de manera que Barcelona se situa només per darrere de Berlín i per davant de ciutats com Amsterdam, París i Lisboa.

Segons el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos Maduell, “la posició de Barcelona en aquest rànquing reforça el gran potencial de l’ecosistema de startups català: el millor talent tecnològic segueix preferint Barcelona com una de les millors ciutats per fer créixer projectes empresarials”. “Les startups tenen un paper clau a l’hora d’atraure inversió estrangera, crear llocs de treball de qualitat i posicionar-nos com un país que aposta per la innovació i la tecnologia”, subratlla el conseller delegat d’ACCIÓ.

Des del 2016, l'Startup Heatmap Europe analitza les 50 ciutats més atractives d’Europa per crear una startup basant-se en les preferències dels fundadors, que tenen l’opció d’escollir tres ciutats europees d’una llista d’entre més de 200 que superen els 250.000 habitants. A més, l’informe també analitza les tendències dels ecosistemes europeus i si aquests són oberts i sostenibles.

Contingut relacionat

Carregant...
x