Catalonia Talent

Catalonia Talent

La Seu d’Urgell tindrà nous estudis universitaris d’esport de natura

4 de maig de 2021

Articles - Esports

El dilluns 3 de maig es va presentar els nous estudis universitaris INEFC a la Seu d'Urgell. El nou grau que es crea és de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE), especialitzat en esports de natura per aprofitar millor l'entorn. Aquest grau universitari serà el primer en format presencial de tota la comarca i de comarques veïnes.

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, ha confirmat que el primer curs serà el 2021-2022 i comptarà amb un total de 40 places. El grau té la voluntat de convertir-se en un referent dels estudis de l'esport focalitzat en la formació, la recerca i la transferència sobre activitats esportives en el medi natural de muntanya i riu.

La consellera de Presidència i portaveu en funcions, Meritxell Budó, va destacar el valor olímpic de la Seu d'Urgell i la voluntat del Govern per posicionar la Seu com la capital dels Jocs Olímpics d'Hivern 2030. El secretari general de l'Esport i l'Activitat Física, Gerard Figueras, afirma que ja hi ha molts esportistes que viuen a l'Alt Urgell i s'hi disputen moltes competicions, per tant, el grau reforçarà la visió de les comarques dels Pirineus i del medi natural.

El grau CAFE és una alternativa perquè els joves de la comarca no hagin de marxar fora. També es vol fer front al despoblament i l'envelliment de la població i també és una proposta per a descentralitzar tant els estudis universitaris com el món de l'esport.

Temes universitatSeu d'UrgellINEFCesportsnaturaJocs Olímpics d'Hivern

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x