Catalonia Talent

Catalonia Talent

La catalana Nextium, innovació 5G al sud d'Anglaterra

13 de juny de 2022

Articles - Tecnologia

L’empresa catalana Nextium by Idneo ha implementat a Bournemouth, al sud d’Anglaterra, la seva tecnologia 5G per comptar passatgers dins dels vehicles. D’entrada, l’empresa ha introduït la seva aplicació als taxis de la ciutat per tal de verificar el nombre de passatgers i admetre la seva circulació en una zona prioritària de vianants només en el cas de comptar amb una ocupació mínima. Aquesta prova pilot té l’objectiu d’estendre’s a altres mitjans de transport públic com els autobusos.

Per a aquest projecte internacional, Nextium by Idneo ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, per mitjà de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Londres, que els ha facilitat el contacte amb el Bournemouth, Christchurch and Poole Council (BCP Council), l’autoritat municipal que ha contractat els serveis.

Nextium by Idneo desenvolupa tecnologies de monitoratge contactless enfocades a interiors de vehicle. En el cas de Bournemouth, la ciutat disposa d’un districte digitalitzat amb connexió 5G on s’estan portant a terme tot tipus de proves pilot d’eficiència urbana, entre les quals la protagonitzada per Nextium by Idneo.

Pel supervisor d’innovació de Nextium by Idneo, Jordi Vila-Planas, “aprofitant la infraestructura del BCP Council, quan el taxi arriba a la zona el dispositiu indica a la xarxa els ocupants que porta i, si supera el llindar mínim d’ocupació, se li permet el pas”. Aquesta iniciativa, assegura, “va en la direcció de disminuir la contaminació, promoure el transport públic i el car sharing, així com ajudar a reduir el volum de trànsit rodat”.

Vila-Planas destaca que ja treballen en una segona fase amb autobusos, que permetrà “tenir informació en temps real que faciliti la millora de les rutes o detectar pics de demanda per ajustar els recursos necessaris per cobrir-la”. A més, ressalta la capacitat de la seva tecnologia per captar altres paràmetres biomèdics dels passatgers, com la freqüència respiratòria. “Això pot tenir aplicacions com detectar en temps reals la somnolència del conductor i activar una alerta”, afegeix.

Els plans de Nextium by Idneo passen per ampliar l’abast d’actuació d’aquesta tecnologia. D’entrada, properament començaran a instal·lar sistemes de detecció d’infants dins de vehicles aparcats amb un destacat fabricant. Però l’objectiu és aplicar-la també a altres sectors més enllà de l’automoció, des dels trens i l’aviació, fins a la telemedicina.

Nextium by Idneo, ubicada a Mollet del Vallès (Vallès Oriental), es va posar en marxa l’abril de 2021 i ja compta amb una seixantena de treballadors. L’empresa s’enfoca plenament al mercat internacional, amb unes vendes a l’exterior que superen el 90% del total.

Contingut relacionat

Carregant...
x