Catalonia Talent

Catalonia Talent

Joan Vall Clara, reconegut amb el Premi Especial del Jurat dels Premis Martí Gasull

15 d'abril de 2024

Articles - Cultura

L'editor i director d'El Punt Avui, Joan Vall Clara, ha estat distingit amb el Premi Especial del Jurat de la onzena edició dels Premis Martí Gasull i Roig. Aquest guardó ha estat atorgat en reconeixement a la seva dilatada trajectòria dedicada a la promoció i defensa del periodisme en català, una tasca que ha desenvolupat de manera compromesa durant més de quaranta anys.

El jurat ha destacat que Vall Clara sempre ha defensat un periodisme pensat i realitzat en català, amb una atenta mirada a tots els territoris del domini lingüístic. Des del 2020, és l'editor d'Hermes Comunicacions, i des del 2022 compagina aquesta tasca amb la direcció d'El Punt Avui, una capçalera que va sorgir de la fusió de dos diaris històrics: l'Avui, fundat el 1976, i El Punt, creat el 1979 a les comarques gironines.

Amb aquest premi, el jurat vol reconèixer la importància de la tasca periodística d'El Punt Avui i de les seves capçaleres predecessors en la consolidació de l'imaginari periodístic en llengua catalana al llarg de gairebé mig segle. Joan Vall Clara es converteix en la vuitena persona a rebre aquest reconeixement, sumant-se a altres personalitats destacades del món de la cultura i la llengua catalana.

La gala de lliurament dels Premis Martí Gasull tindrà lloc el dilluns 6 de maig al Teatre Poliorama de Barcelona, i serà retransmesa en directe pel canal de YouTube de l’entitat. Els finalistes del Premi Martí Gasull i Roig són la revista Camacuc, la companyia Dagoll Dagom i la llibreria Quart Creixent. El guanyador serà triat mitjançant votació popular, amb les votacions que es tancaran el diumenge 21 d’abril.

A més, en aquesta edició també es lliurarà el Premi a la Innovació, que reconeix projectes transformadors per a la llengua catalana en el context actual. El guanyador d'aquest premi es farà públic el dimarts 16 d’abril

Albert Torras

Contingut relacionat

Carregant...
x