Catalonia Talent

Catalonia Talent

Dones amb talent. Les guanyadores dels Premis Talent Cambra 2020

10 de març de 2021

Articles - Indústria i Territori

Amb motiu de la Setmana de la Dona, des del Catalonia Talent volem visibilitzar i destacar les guanyadores dels Premis Talent Cambra 2020 d’estímul a la creativitat i l’emprenedoria. En la VI edició dels premis lliurats per la Welcome Talent Society i la Cambra de Comerç de Barcelona, cinc van ser atorgats a projectes realitzats per dones: Teresa Saborit, Meritxell Bautista, Clara Lapiedra, Mar Masulli i Irene Torres. Cinc dones reconegudes per la seva feina en els camps de la tecnologia, la ciència i el coneixement.

L’escriptora Teresa Saborit va guanyar en la categoria de Relat i poema pel fragment de la novel·la “Barcelona – La rosa i el drac. Memòria d’una ciutat”, una història que transcorre en la Barcelona del 2015, inspirada en com era la vida abans de la crisi de la Covid_19 i, que, va escriure durant el confinament domiciliari entre el mes de març i l’abril del 2020. Durant el lliurament, el jurat va destacar la seva qualitat literària i el tractament que fa del tema, un interessant retrat de la ciutat de Barcelona.

En la categoria de Comunicació i Media, el guardó va ser atorgat a Fibracat TV, un canal digital amb una temàtica inèdita basada en les dones i en la tecnologia. La directora i cofundadora del mitjà, Meritxell Bautista, va ser l’encarregada en rebre el premi. Des de Fibracat TV aposten per la creació de continguts revolucionaris i formats menys lineals, compromeses amb la igualtat i la diversitat. El jurat va valorar que es tracta d’un projecte sòlid amb clares intencions i compromeses amb un valor social tan important com és la igualtat, que forma part dels Objectius de desenvolupament sostenible de la ONU. Veure l'entrevista aquí.

Clara Lapiedra és la CEO i fundadora de l’Aula Magna, una escola de negocis que ofereix programes de formació executiva per a dones professionalment actives, i va ser guardonada en la categoria d’Igualtat. Aula Magna va proposar el PDD (Programa Directiu de Desenvolupament) per a dones executives, pensat en formar en habilitats directives des de l'òptica actual de les empreses (innovació, transformació digital, direcció de projectes, ètica, estratègia) però també en habilitats requerides per a dones directives (negociació, marca personal, comunicació persuasiva o lideratge). Aquest projecte neix d’una il·lusió que es va poder fer realitat el juny del 2020 i ja han començat a fer una segona edició. La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez Portell, va lliurar el premi en nom del jurat, valorant la necessitat d’incidir en la formació per al lideratge de les dones en tots els àmbits. Veure l'entrevista aquí.  

En l’àmbit de la tecnologia trobem a Mar Masulli, CEO de BitMetrics, projecte que ha rebut el premi en la categoria d’Indústria. BitMetrics és una startup d’intel·ligència artificial, robòtica i visió artificial; la combinació de tot això és el que s’anomena ara una ‘deep tech’. El projecte promou l’automatització de processos que involucren la visió en entorns industrials i ho fan aplicant la intel·ligència artificial a la indústria amb una càmera Pick, provocant que els processos automàtics reaccionin i prenguin decisions de forma autònoma segons el que detecta la càmera. Aquesta càmera Pick dota els processos d’uns inputs de visió similar als que tindria un ésser humà. Xavier Xargay, el responsable d’exteriors de la Welcome Talent Society, en el moment de lliurar-li el premi va reconèixer la importància de la tecnologia i la intel·ligència artificial proposada per a millorar els processos industrials. Veure l'entrevista aquí.

Finalment, en la categoria de Cures Animals, Irene Torres es va endur el premi per la seva feina a l’Institut de Polítiques de Protecció Animal (IPPA). L’institut funciona com una gran comunitat educativa on qui té alguna cosa per ensenyar sobre protecció animal pot trobar-se i intercanviar aquests coneixements de forma metòdica, segura i pràctica amb els responsables polítics o administracions que han d’aplicar-ho en les polítiques públiques, accions i activitats institucionals. L’equip dirigit per Torres proporciona a les administracions públiques i als governs formació tècnica en matèria de protecció animal. En el lliurement del guardó el jurat va destacar la importància que té la formació en cures animals per a millorar les polítiques públiques en totes les administracions i que encara cal fer molta feina en aquest àmbit. Veure l'entrevista aquí.

Des del Catalonia Talent volem expressar el nostre desig per un major reconeixement al talent en clau femení. Per més dones talentoses en innovació, emprenedoria i creativitat!   

Temes Premis TalentDonesCambra de ComerçEmprenedoriaTalent

Contingut relacionat

Carregant...
x