Catalonia Talent

Catalonia Talent

Innovació en turisme, a Terrassa

29 d'abril de 2024

Articles - Comerç i Turisme

La Cambra de Comerç de Terrassa anuncia la creació de l’Euro Med Tourism Innovation Platform (ETIP), una plataforma destinada a impulsar la innovació turística a l’àrea mediterrània, que compren catorze països. Aquesta iniciativa sorgeix de l'adhesió de la Cambra al projecte europeu Libeccio, centrat en promoure la sostenibilitat i la transformació digital en el sector turístic mitjançant la cooperació internacional.

El projecte se centrarà en l’ús del Sistema de Suport a la Gestió de Destinacions (DMSS), basat en el Big Data, per millorar el posicionament dels destins turístics i facilitar la presa de decisions informades sobre polítiques turístiques. L'objectiu és avançar cap a models de turisme responsables, sostenibles i de menor impacte ambiental, tot basant-se en l'anàlisi de dades.

La corporació terrassenca, juntament amb l’Ajuntament de Terrassa, són participants actius del programa europeu Libeccio des dels seus inicis a principis del 2024. La recent reunió del consorci a Bolognia va marcar l'inici formal de les activitats del projecte, el qual promou la col·laboració internacional cap a un turisme més sostenible i resilient mitjançant l'ús de dades.

La implementació de l'ETIP servirà com a eina per promoure la participació de tot l'àrea Euro Med i millorar la presa de decisions en l'àmbit turístic. A més, l’Ajuntament de Terrassa, amb el suport de la Cambra, durà a terme un pilot de projecte turístic sostenible basat en un enfocament de Living Lab, que servirà de model per conscienciar sobre la importància de la sostenibilitat i la necessitat d'implementar polítiques basades en dades en el sector turístic.

Contingut relacionat

Carregant...
x