Catalonia Talent

Catalonia Talent

HIPRA investiga una nova vacuna contra la Covid-19, en col·laboració amb l’Hospital Clínic de Barcelona

20 d'abril de 2021

Articles - Ciència i Coneixement

ACN.- La multinacional farmacèutica veterinària Hipra, amb seu a Amer (Selva), investiga una vacuna contra la covid-19 a través de dues línies de recerca: una de pròpia i una altra en col·laboració amb l’Hospital Clínic, basada en l’mRNA del virus i que busca garantir una immunitat de llarga durada. El projecte de la vacuna catalana serà de dues dosis i serà molt versàtil i adaptable si apareixen noves variants. Els laboratoris d'Hipra volen començar al juny els assajos a l'Hospital Clínic de Barcelona i a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

La companyia remarca que el seu és un “model singular” perquè controlen totes les fases de creació d’una vacuna: des de la investigació, el desenvolupant i la producció fins a la comercialització. Una situació que els situa com a “referent”.

Durant la primera onada de la pandèmia, la multinacional va posar a disposició de les autoritats sanitàries les seves instal·lacions per analitzar tests PCR i va tancar un acord amb el ministeri per encarregar-se de la producció de la vacuna espanyola. La farmacèutica està especialitzada en la recerca, producció i comercialització de vacunes animals.

Actualment Hipra, té 38 filials i 10 centres de diagnòstic repartits arreu del món i comercialitza els seus productes a més de 100 països. A més, ocupa el sisè lloc al rànquing mundial de vacunes per a la salut animal i és el laboratori que més vacunes innovadores i tecnològiques ha llençat en els últims 10 anys, un total de 22.

Temes vacunacovid-19farmacèuticarecercalaboratorisHiprasalutinnovació

Contingut relacionat

Carregant...
x