Catalonia Talent

Catalonia Talent

Els Premis Sant Jordi de l'IEC reconeixen el talent jove científic

29 d'abril de 2024

Articles - Premis i reconeixements

El passat 23 d’abril es va celebrar l’acte de lliurament dels Premis Sant Jordi de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) a la seva seu. La presidenta de l’IEC, Teresa Cabré, va presidir l’acte, acompanyada per la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i la consellera de Territori, Ester Capella, entre altres personalitats com els rectors de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i de la Universitat de Barcelona (UB), així com autoritats municipals i membres de l’Equip de Govern de l’Institut.

Un dels guardons destacats va ser el Premi Prat de la Riba de l’IEC, atorgat a Raimon per la seva defensa i promoció de la llengua i la cultura catalanes. Raimon va expressar el seu compromís amb la seva llengua en un emotiu discurs durant la cerimònia. A més dels premis principals, també es van lliurar els reconeixements i les borses d’estudi de les diferents seccions i societats filials de l’IEC, així com els premis, ajuts i borses de les fundacions de l’Institut.

Entre els guardons, destaca el Premi Creu Casas de l’IEC, atorgat al Club de Dones Politècniques pel Canvi Professional, i la menció honorífica concedida al programa educatiu Let’s Go Engineering. A més, el Premi Matemàtiques i Societat de la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer va recaure en l’Ajuntament de Barcelona per la seva iniciativa en la celebració del Dia Internacional de les Matemàtiques.

Altres guardons destacats van ser el Premi Catalunya d’Urbanisme Manuel de Solà Morales, atorgat ex aequo a diverses institucions per projectes urbanístics innovadors, i el Premi Rafel Patxot i Jubert, concedit a Amadeu Corbera Jaume pel seu treball "Baltasar Samper, entre dues aigües: l’art i el compromís". Els Premis Sant Jordi, amb la seva llarga tradició, reforcen la missió de l’IEC de fomentar la investigació científica i cultural a Catalunya.

Contingut relacionat

Carregant...
x