Catalonia Talent

Catalonia Talent

Cristóbal Colón, Doctor Honoris Causa per la Universitat de Girona

29 d'abril de 2024

Articles - Premis i reconeixements

La Universitat de Girona (UdG) ha anunciat avui la concessió de la distinció doctor Honoris Causa a Cristóbal Colón, fundador de la Fageda, i president d'Honor de l'entitat. L’Institut de Tecnologia Alimentària (INTEA), que integra tres grups de recerca agroalimentaris de la UdG, va ser la institució que va presentar la proposta per atorgar el màxim reconeixement acadèmic de la UdG a en Cristóbal. Es farà entrega de la distinció en un acte que organitzarà pròximament la UdG. La Fundació Impulsa Talentum li va entregar el Premi d'Honor Talent en l'àmbit Social i Solidari a novembre de 2023

El títol destaca la seva contribució en l’àmbit social i la seva ferma predisposició a demostrar que el treball és una eina essencial per a la inclusió social. La distinció Honoris Causa es concedeix a personalitats rellevants de l’àmbit acadèmic, científic, cultural i social que hagin mantingut un lligam amb la UdG i que hagin excel·lit en la seva tasca per tal d’integrar-les al seu Claustre.

Cristóbal Colón, impactat per les terribles condicions de vida en què vivien les persones ingressades en els centres de salut mental durant els anys 70 i convençut que el treball dignifica vides, les transforma i els dona sentit, va impulsar i fundar La Fageda l’any 1982. Aquest 2024 ha deixat la direcció general del projecte i n’és ara el president honorífic. S’ha convertit en un referent de l’emprenedoria social, impulsant un model que prova que  des d’un projecte social sense ànim de lucre es pot generar valor a la societat utilitzant com a mitjà una estructura empresarial que millora la vida de persones en risc d’exclusió. Un model d’èxit que s’estudia des d’escoles de negoci i universitats de gran renom d’arreu del món.

Contingut relacionat

Carregant...
x