Catalonia Talent

Catalonia Talent

Creix un 15,2% el nombre de startups al Penedès el 2022

28 de març de 2023

Articles - Startups i emprenedors

La vegueria del Penedès compta actualment amb 38 startups (dades 2022), un 15,2% més que l’any anterior i la xifra més alta de la sèrie històrica segons dades d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-. Aquestes empreses emergents generen 181 llocs de treball i es dediquen principalment als sectors de de l’e-commerce, els serveis empresarials, la moda i el disseny; les TIC i el mòbil, l’agricultura.

Ho ha donat a conèixer aquest dimarts davant de 80 empreses penedesenques el director general d’Indústria, Oriol Alcoba i Malaspina, i el director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero i Circuns, en el marc l’acte ‘ACCIÓ ON. Fem avui l’empresa del demà’, que s’ha celebrat a la sala d’actes de l’Escorxador de Vilafranca del Penedès per presentar al teixit empresarial local els principals ajuts i serveis de l’agència per aquest 2023. La jornada també ha comptat amb la participació del delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès, David Alquézar Claramunt, i de les empreses Picvisa, Industrias Bolcar i Agustí Torelló.

El director general d’Indústria ha subratllat que “en un context de canvi continu, les empreses estan obligades a transformar-se i millorar els seus productes i serveis”. “Tot Europa aposta per millorar les polítiques industrials, un objectiu que a Catalunya es vehicula mitjançant el Pacte Nacional per a la Indústria, que té un pressupost de 3.000 milions d’euros amb l’objectiu d’incrementar el pes de la indústria sobre el PIB català”, ha destacat.

En aquest sentit, el director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero, ha destacat que “el teixit empresarial del Penedès està experimentant un creixement molt positiu”, tal com ho posa de manifest “l’ecosistema de startups, que està evolucionant molt bé i està començant a crear un ecosistema i una massa crítica rellevant al territori, que hem d’aconseguir que creixi encara més”.

Romero també ha subratllat “el dinamisme del sector exterior de les comarques del Penedès”. En aquest sentit, ha explicat que, segons dades d’ACCIÓ, “actualment en aquestes comarques hi ha 1.768 empreses exportadores, un 12% més que l’any 2019, l’últim any en què es van publicar les dades abans de la pandèmia”. Les exportacions amb origen al Penedès es dirigeixen principalment a mercats com el de França, Alemanya, Portugal, els Estats Units i Itàlia, mentre que els sectors amb més presència internacional són el dels vins, caves i begudes, l’alimentació, l’automoció, la química i plàstics, i el packaging.

Contingut relacionat

Carregant...
x