Catalonia Talent

Catalonia Talent

Integra Therapeutics aixeca 4 milions i mig per a teràpies avançades

2 de desembre de 2021

Articles - Startups i emprenedors

Integra Therapeutics, una empresa de biotecnologia que està creant eines d'escriptura de gens de nova generació per augmentar l'eficiència i la seguretat de les teràpies avançades, ha completat la seva primera ronda de finançament per 4,5 milions d'euros amb Advent France Biotechnology (França), Invivo Capital (Espanya) i Takeda Ventures (EUA).

Integra Tx es va fundar a finals de 2020 com a spin-off de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) a partir de la tecnologia desenvolupada al Laboratori de Biologia Sintètica Translacional liderat pel Dr Marc Güell (Jove Investigador de l'EMBO, Premi Nacional de Recerca Jove Talent i cofundador de dues empreses biotecnològiques).

El gran potencial d'aquesta nova tecnologia d'escriptura gènica rau en el fet que resol algunes de les principals limitacions tècniques de la teràpia gènica: es pot utilitzar per enganxar seqüències d'ADN de qualsevol mida de gens amb alta precisió. Les teràpies avançades són un dels pilars de la medicina del futur i estan orientades tant a prevenir com a tractar malalties genètiques i oncològiques que, de moment, són incurables.

Els fons recaptats en aquesta ronda permetran a Integra Tx completar el prototip de la nova plataforma tecnològica d'escriptura de gens, realitzar validacions preclíniques mitjançant models in vivo i ex vivo i gestionar la seva cartera de patents els anys 2022 i 2023. Després d'això, l'empresa preveu obrir una ronda Sèrie A per buscar l'aprovació reguladora i realitzar assaigs clínics amb pacients.

“We’re very proud to be transferring our scientific knowledge and technological skills in gene editing from the lab to society. We thank all our investors for their commitment to Integra Tx and to making advanced therapies safer and more effective, and getting them to patients that urgently need them,” says Dr Avencia Sánchez-Mejías, co-founder and CEO of Integra Tx. Sánchez-Mejías joined the UPF Translational Synthetic Biology Lab in 2018 after doing research at the Institute of Biomedicine of Seville, the National University of Singapore and the University of Miami Miller School of Medicine.

Contingut relacionat

Carregant...
x