Catalonia Talent

Catalonia Talent

Catalunya, al top 8 d'Europa pel que fa al compromís del Govern amb la ciberseguretat

26 de gener de 2021

Articles - Tecnologia

Segons el Global Cybersecurity Index (GCI) del 2020, elaborat per l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya en col·laboració amb PwC, el compromís de Catalunya i l’aposta per la ciberseguretat la situen en el lloc número 8 a nivell europeu i en la posició 22 a nivell mundial dels 194 països avaluats per la Unió Internacional de les Telecomunicacions (ITU).

Catalunya se situa per sobre de la mitjana europea (0,774). Malgrat no ser un Estat, està només a 5 centèsimes del top 3 ocupat per Estònia, Lituània i França.

El GCI avalua 25 indicadors que permeten identificar i comparar el nivell de compromís dels països en matèria de ciberseguretat en base a 5 pilars:

  1. Mesures legals
  2. Mesures tècniques
  3. Mesures organitzatives
  4. Mesures de capacitació
  5. Mesures de cooperació

Catalunya ha obtingut la màxima puntuació pel que fa les mesures legals implementades en l’àmbit de la ciberseguretat. En aquest sentit, cal destacar la Llei 15/2017 de creació de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, com a l'entitat encarregada d'executar i de governar les polítiques públiques de la Generalitat, esdevenint l'organisme que governa la ciberseguretat del sector públic a Catalunya. També posa en valor l’aprovació al 2019 de l’Estratègia de ciberseguretat de Catalunya 2019-2022, en la qual s'estableixen la visió, els objectius estratègics i les línies d'acció dels propers anys.

Temes ciberseguretatcatalunyamesuresagènciatelecomunicacions

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x