Catalonia Talent

Catalonia Talent

Renfe invertirà 262 milions a Catalunya el 2021

20 d'octubre de 2020

Articles - Logística

Renfe té previst invertir 262,06 milions d'euros a Catalunya l'any que ve. "Es buscarà la millor manera de penetrar en el teixit econòmic i social per poder fer créixer el projecte de Renfe i de l'interès social", ha asegurat el president de la companyia, Isaías Táboas, a l'acte "Renfe, un motor per a la recuperació econòmica" organitzat pel Cercle d'Economia.

La pandèmia ha generat una forta afectació en la companyia, que actualment té un 23% de la demanda prèvia a la crisi, deu punts per sota del nombre de viatgers registrats després del confinament. L'evolució del coronavirus també ha impactat en les previsions de la companyia, que preveu recuperar el nombre de viatgers entre 2022 i 2023.

El president de l'empresa ha posicionat Renfe com un "motor de la recuperació econòmica" per la seva capacitat d'inversió productiva, resistència i vocació d'accelerar la digitalització i la internacionalització. La companyia calcula invertir 856,6 milions d'euros a tot l'Estat durant el proper any, més del doble de la inversió registrada fa un any.

D'aquests, 308,9 milions d'euros es destinaran a la compra de nous trens; 174,7 milions a la millora del material; 140,7 milions als sistemes d'informació, digitalització de processos i altres actuacions orientades a la millora en l'experiència del client, i 109,6 milions a les grans reparacions. Així mateix, s'invertiran 67,1 milions a la seguretat de la circulació i 55,4 més en actuacions als tallers. De tot el pressupost, l'empresa destinarà un 30% a Catalunya.

Temes renfetrensferrocarrilcatalunyainversió

Contingut relacionat

Carregant...
x