Catalonia Talent

Catalonia Talent

Una solució per detectar la contaminació de l’aigua guanya el Smart Catalonia Challenge

27 de gener de 2021

Articles - Logística

La solució de l'empresa Amphos 21 per detectar la contaminació al medi hídric ha guanyat la setena edició de l'Smart Catalonia Challenge, enfocada en la transformació digital de la gestió de l'aigua. L’edició s’ha fet en directe de forma virtual i han participat un total de deu empreses finalistes de les 40 que es van inscriure. Cada una de les organitzacions ha presentat les seves propostes i un jurat ha escollit tres projectes guanyadors.

El concurs ha comptat amb la participació de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), amb qui els guanyadors podran posar en marxa una prova pilot del seu projecte com part del premi.

Amphos 21, que ha rebut el primer premi, ha presentat un projecte que es basa en un sistema d'alerta primerenca per predir la presència d'agents contaminants a l'aigua. Utilitza la tecnologia machine learning, que mitjançant l'aprenentatge d'algoritmes pot detectar patrons de contaminació en aigües subterrànies i superficials.

El segon premi ha estat per Arantec, que proposava una solució enfocada en el monitoratge hidrològic formada per sensors intel·ligents i altres tecnologies, com comunicacions sense fils i un núvol de gestió, predicció i modelització.

El tercer premi se l'ha quedat Hyds. El projecte consistia en un mecanisme de concessió d'aigua als cultius basat en un coneixement detallat de les seves necessitats i de la disponibilitat hidràulica en cada moment.

Noticia de Metadata

https://www.metadata.cat/noticia/816/amphos-21-detecta-contaminacio-aigua-guanya-smart-catalonia-challenge

Temes contaminacioaiguapremi

Contingut relacionat

Carregant...
x