Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona escala a la 7a posició europea per volum invertit en companyies tecnològiques

13 de desembre de 2021

Articles - Tecnologia

Barcelona ha escalat a la 7a posició europea en inversió en companyies tecnològiques, les quals han rebut un total de 1.500 milions de dòlars durant l’any 2021. Això suposa cinc vegades la inversió que van rebre l’any passat (300 milions de dòlars), quan la ciutat ocupava el 16è lloc d’aquest rànquing. Aquestes dades es desprenen de l’estudi més rellevant del sector tecnològic a Europa, elaborat per Atómico, State of European Tech 2021, que n’extreu les dades a través d’enquestes a 5.000 líders i experts en aquesta indústria, i proporciona informació estratègica als agents, de manera individual i global.

El total d’inversió a nivell europeu arriba per primer cop a més de 100.000 milions de dòlars, una xifra que també multiplica per tres la de 2020, i l’ecosistema tech a Europa arriba a un valor de 3 trilions de dòlars. Les sis primeres ciutats europees que tenen les primeres posicions són Londres -que porta els darrers quatre anys liderant aquest rànquing- seguida de Berlin, París, Estocolm, Amsterdam i Munic

L’arribada de nous unicorns (empreses emergents amb una valoració de més de mil milions de dòlars) al nou escenari europeu -i també espanyol, català i barceloní- és una característica assenyalada perquè es produeixin augments d’inversió capaces de posicionar la ciutat. Europa ja suma més de 300 unicorns. A Barcelona, Wallbox, Glovo, han tancat aquest mateix any les majors rondes d’inversió de la seva història. Barcelona Activa va reunir el passat novembre una vintena d’scale-ups, incloses les dues unicorns citades, i d’altres a punt d’esdevenir-ne, com TravelPerk, per compartir amb l’ecosistema l’estratègia municipal Barcelona Green Deal cap a objectius de creixement en els propers anys.

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha explicat que “Barcelona està vivint un bon moment des del punt de vista de l’economia i la creació d’oportunitats, doncs en pocs dies hem conegut dos rànquings econòmics de gran prestigi mundial que ens situen com una ciutat capdavantera a nivell internacional” i ha afegit que “tots els indicadors demostren que ens estem recuperant amb molta solvència de la crisi mundial, atraient inversions, creant nous llocs de treball de qualitat i consolidant l’aposta per donar suport al teixit econòmic de la ciutat amb un model que combina més competitivitat, més sostenibilitat i més equitat”.

Contingut relacionat

Carregant...
x