Catalonia Talent

Catalonia Talent

Arriba a Catalunya la primera incubadora dedicada a la Logística 4.0

13 de juliol de 2023

Articles - Indústria i Territori

El Consorci de Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha presentat la primera incubadora d'Espanya dedicada a la Logística 4.0, que compta amb el suport de la Fundació Incyde i els Fons Europeus Feder, ha explicat l'entitat en un comunicat aquest dimecres.

La incubadora compta amb la participació de 30 startups "que desenvolupen les tecnologies més avançades" i ofereixen solucions, serveis i productes innovadors i enfocats a la cadena de valor del sector logístic.

El programa té el focus posat en diferents tecnologies dins del sector, com ara la impressió 3D; la robòtica i els magatzems automatitzats; l'Internet de les Coses (IoT); el Big Data, i la Intel·ligència Artificial (IA), entre d'altres.

El delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, ha explicat que aquesta incubadora "és un element més a la consolidació del hub logístic de Barcelona", a més d'una aposta per la innovació tecnològica i les competències digitals.

La directora general de la institució, Blanca Sorigué , ha assenyalat que la plataforma té l'objectiu d'"oferir serveis al col·lectiu empresarial, científic i tecnològic" en els diferents àmbits de la logística.

El CZFB ha explicat que els principals reptes del programa són "millorar l'eficiència i la versatilitat dels processos productius, incentivar la innovació i desenvolupar el talent especialitzat", a més de reorientar i diversificar subsectors de la logística i impulsar i internacionalitzar els projectes incubats.

El director general de la Fundació Incyde, Javier Collado, ha explicat que el projecte és "una nova baula de la cadena de valor" per al creixement d'emprenedors i empreses.

Contingut relacionat

Carregant...
x