Catalonia Talent

Catalonia Talent

Meritxell Serret presenta el portal Catalunya a l'exterior

22 d'abril de 2024

Articles - Indústria i Territori

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret acompanyada del delegat del Govern a Mèxic i a l’Amèrica Central, Lleïr Daban, ha participat en la celebració de la diada de Sant Jordi a Ciutat de Mèxic. Des de la llibreria Porrúa de Chapultepec, Serret ha presentat el nou web Catalunya a l’exterior, un espai virtual que agrupa els serveis i tràmits que la Generalitat ofereix als catalans i les catalanes residents a l’estranger.

El portal Catalunya a l’exterior és una iniciativa que forma part de l’Estratègia Catalunya exterior 2023-2026, la primera dissenyada específicament pel Govern per al mig milió de catalans que viuen fora de Catalunya, i que ja va anunciar el president Pere Aragonès el desembre de l’any passat.

El portal s’organitza seguint diferents fases del procés migratori: marxar a l’estranger, viure a l’estranger i tornar a Catalunya. Cadascun d’aquests apartats inclou els tràmits i els serveis relacionats amb cada moment. El web també conté un espai específic sobre l’aprenentatge de la llengua catalana fora del país, l’agenda d’activitats de la Catalunya exterior i l’actualitat.

Es preveu que en els pròxims mesos s’incorporin en aquest portal més tràmits i serveis per als catalans i catalanes residents a l’exterior.

Contingut relacionat

Carregant...
x