Catalonia Talent

Catalonia Talent

Yaba capta 75 milions d'euros i planeja integrar 15 sellers d'Amazon més el 2022

10 de març de 2022

Articles - Startups i emprenedors

La catalana Yaba, especialitzada en l'agregació d'empreses que venen a Amazon per fer-les créixer, ha tancat una ronda de finançament de 75 milions d'euros per continuar comprant empreses, ampliar abast geogràfic i contractar personal per guanyar mida i assolir una facturació de 150 milions d'euros d'aquí a tres anys, davant dels 18 milions amb què va acabar el 2021.

Yaba s'ha posicionat al sud d'Europa com ho va fer als Estats Units Thrasio, referent del sector, creada el 2018 i convertida en unicorn. Per seguir els passos, els impulsors de Yaba busquen venedors nadius d'Amazon que tinguin un marge sobre vendes superior al 20%, amb beneficis d'entre 200.000 i tres milions d'euros anuals.Yaba va néixer el 2020 de la mà d'Alejandro Fresneda, David Baratech, Rubén Ferreiro, Sergi de Pablos i Patxi Archanco com una empresa especialitzada a comprar i operar marques natives d'Amazon (ANB) amb l'objectiu d'accelerar-ne el creixement i augmentar-ne l'eficiència tant a Amazon com en altres marketplaces.

D'acord amb l'empresa, el valor afegit que incorpora els sellers adquirits es fonamenta en una millora de la gestió d'estocs, l'optimització de l'aprovisionament, la professionalització i l'increment de la inversió en branding, màrqueting i posicionament de les companyies. A més, millora la qualitat del producte, el packaging i la distribució i l'acostament a nous canals internacionals.

Després els impulsen millorant des de la xarxa de proveïdors fins a la conversió de visites en compres, passant pel màrqueting, l'embalatge i l'ampliació del seu abast geogràfic.
En aquest sentit, aquest any preveuen fer el salt més enllà d'Amazon, incorporant les empreses a altres marketplaces per posicionar-se a Llatinoamèrica (a través de Mercado libre) i Àsia (a través de Lazada i Shopee).

Contingut relacionat

Carregant...
x