Catalonia Talent

Catalonia Talent

Catalunya supera les 2.000 startups el 2022, un 6,3% més que l’any anterior

26 de gener de 2023

Articles - Startups i emprenedors

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha anunciat que Catalunya compta amb 2.022 startups (dades de l’any 2022), la xifra més alta de la sèrie històrica i un 6,3% més que l’any anterior. És una de les principals conclusions d’un estudi elaborat per ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- presentat en roda de premsa aquest dimecres i que posa de manifest la maduresa d’un dels ecosistemes més dinàmics d’Europa. A l’acte també hi ha participat el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell.

El conseller d’Empresa i Treball ha assegurat que “aquest 2022 hem superat per primera vegada les 2.000 startups i hem registrat el volum d’inversió en startups més elevat de tota la sèrie històrica: ens hem consolidat com el 1r hub de startups i tecnològic del sud d’Europa de manera indiscutible i entre els cinc primers del continent”. Torrent ha subratllat que “disposem d’un ecosistema ric no només en quantitat sinó en qualitat”. “Un ecosistema que crea llocs de treball de qualitat, que ens internacionalitza i que com hem vist aposta de manera ferma i convençuda per la tecnologia i per sectors estratègics com la salut, les TIC o l’alimentació”, ha afegit. En aquest sentit, ha destacat que aquest ecosistema “actua com un dels grans imants per a la captació del millor talent i de nous projectes d’inversió estrangera al nostre país”, ha afegit.

Segons el document, que es pot consultar en aquest enllaç, el nombre de startups catalanes ha crescut de manera ininterrompuda els darrers anys i s’ha gairebé duplicat des que es va analitzar per primera vegada l’ecosistema, l’any 2016. De fet, el 59% de les empreses emergents catalanes s’ha creat en els darrers cinc anys. Des d’un punt de vista internacional, Barcelona es consolida com el 5è millor ecosistema de la Unió Europea per crear-hi una startup, per darrere només de París, Berlín, Estocolm i Amsterdam.

Contingut relacionat

Carregant...
x