Catalonia Talent

Catalonia Talent

Tarragona i Turquia, més unides per mar

2 de març de 2021

Articles - Logística

El president del Port de Tarragona, Josep M. Cruset, i el president de l’empresa logística EKOL Logistics, Ahmet Musul, han presentat en roda de premsa una nova ruta comercial ro-ro amb el port d’Izmir (Turquia) al Tinglado 1 del Moll de Costa. Aquest nou servei de caràcter setmanal tindrà capacitat per a moure unes 210 unitats de transport (UTI) de càrrega rodada, incloent-hi tant camions i semiremolcs com la possibilitat de carregar contenidors, maquinària pesant o càrregues especials. La trobada amb la premsa ha coincidit amb el viatge inaugural d’aquesta nova ruta: el vaixell Super-Fast Balears que va entrar ahir a la nit a les 22 h al Port i té previst salpar aquesta nit a les 23 hores.

La ruta inicia les seves operacions amb una càrrega IMPORT formada per uns 150 camions per al transport de mercaderies per compte d’una important multinacional tèxtil. L’operativa s’iniciarà amb la sortida del vaixell des de Turquia els diumenges i la seva arribada a Tarragona dos dies i mig després, dimarts a la nit, possibilitant que els camions arribin a les instal·lacions logístiques a l’interior de la Península el dimecres a primera hora, on la mercaderia es processarà i des d’on es distribuirà a escala mundial el mateix dimecres o el dijous.

L’empresa EKOL Logistics lidera aquesta nova ruta amb la participació de la naviliera DFDS, Grup Arola i la terminal Euroports. El president d’Ekol Logistics, Ahmet Musul, afirma que “la nova operativa suposarà que Tarragona sigui el port peninsular amb la connexió més ràpida amb Turquia, per sota dels 3 dies, i atès que es tracta d’una connexió ro-ro, permet aconseguir uns temps porta a porta extremadament competitius i àgils”.

Aquest nou servei, destaca Ahmet Musul, “ofereix serveis complets i té capacitat d’arribar de manera àgil i ràpida, competint amb la carretera, a qualsevol punt de la península Ibèrica, fins i tot el cap de setmana, ja que som OEA (operador econòmic autoritzat) podem despatxar la mercaderia de manera àgil”.

Contingut relacionat

Carregant...
x