Catalonia Talent

Catalonia Talent

La pandèmia ha fet aflorar el talent literari català

25 de desembre de 2020

Articles - Cultura

El talent aflora en temps d'epidèmia. I ho saben bé a les editorials del país. I és que la pandèmia ha suposat que moltes persones, amb més temps ara, es quedéssin a casa i es deixessin inspirar. D'això n'han sortit nombroses propostes que ara són sobre les taules de les editorials catalanes.

Nota de l'ACN

La pandèmia ha generat un tap en la publicació de manuscrits a les editorials catalanes, la majoria dels quals, ha posposat l'arribada de volums a les llibreres. Així ho constaten a l'ACN una desena de segells, que també reconeixen que han hagut de retardar la resposta als autors dels textos. En alguns casos, com el de Periscopi o Males Herbes, fins i tot tenen cancel·lada l'admissió de manuscrits. Les empreses avancen que tenen tancat el pla editorial pel 2021 i ja treballen en el del 2022 i, alguns com Anagrama, fins i tot en el del 2023. Totes les editorials coincideixen en apuntar que han rebut un alt nombre de llibres sobre el coronavirus, tant d'assaig com de ficció, malgrat que són contràries, per ara, a publicar sobre la temàtica.

La pandèmia de coronavirus i l'estat d'alarma va obligar a les editorials a cancel·lar les publicacions previstes en un moment àlgid per al sector com Sant Jordi, que van haver de posposar-se al mateix any o al 2021. Com recorda Glòria Gasch, editora de Columna, els llibres previstos per publicar van quedar confinats i a partir de llavors, reconeix, "tot va ser una cadena". L'editora creu que és una situació "atípica" que ha obligat a refer tot el pla editorial i a reprogramar-ho tot.

Des d'Ara Llibres i Amsterdam, admeten que el context ha fet que s'ajornin les novetats, es replantegin la programació d'alguns títols i que s'espai una mica més la publicació. En la mateixa línia, Males Herbes admet que s'ha produït "un tap" perquè s'ha estat un parell de mesos sense publicar i el que havia de sortir entre el març i el maig "va quedar congelat i s'ha desplaçat". Sense anar més lluny, per exemple, van publicar al mes de juny quan no ho fan habitualment.

Temes literaturapremisvolumeditorialnovetatsmanuscrits

Contingut relacionat

Carregant...
x