Catalonia Talent

Catalonia Talent

El patrimoni de Girona, en 3D

2 de juliol de 2021

Articles - Tecnologia

L'Ajuntament de Girona ha posat en marxa un nou servei web que permet veure en 3D diferents espais i equipaments municipals. Es tracta del Visor Lidar Girona, un geoportal 3D que té per objectiu divulgar projectes de reconstrucció tridimensional d'espais patrimonials de la ciutat que són poc accessibles. De moment, els equipaments visibles són la cisterna dels Caputxins (l'antic dipòsit d'aigua del ssegle XVI), el Teatre Municipal, la plaça del Pallol, la pujada de Sant Domènec i la plaça dels Jurats. Progressivament el portal anirà augmentant i s'hi aniran incorporant nous àmbits.

Les imatges d'aquests espais s'han obtingut a partir de l'escanejat làser (Lidar) i l'obtenció simultània d'imatges panoràmiques. Aquesta tasca, duta a terme a través de la Unitat Municipal d'Anàlisi Territorial (UMAT), permet enriquir la base gràfica de caràcter georeferencial de l'Ajuntament de Girona.

La plataforma està oberta a tota la ciutadania i permet situar-se amb el cursor en diferents punts del mapa de Girona per introduir-te virtualment dins d'aquests espais. També es poden visualitzar imatges panoràmiques de l'indret, escollir punts de vista a partir d'un mapa base i configurar la qualitat de la visualització.

Funcionalitats per a professionals

Apart de dirigir-se al gran públic, el geoportal també incorpora eines més pensades per als professionals. Així, permet mesurar distàncies, alçades, angles, àrees, volums i generar perfils segons amplades específiques. També permet la descàrrega de dades amb formats estàndards i la impressió de la vista actual.

Segons concreta el consistori, l'ús i navegació per la plataforma és fàcil i intuïtiu. Per utilitzar l'eina només s'ha de seleccionar l'equipament que es vol visualitzar i, tot seguit, fer clic sobre el mapa per veure la informació corresponent. A més, en obrir la plataforma es desplega una pestanya amb les instruccions d'ús de la pàgina.

Nota de MetaData

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x