Catalonia Talent

Catalonia Talent

Basf i l'ICIQ, acord per promoure la innovació en recerca química

3 d'abril de 2024

Articles - Ciència i Coneixement

Carles Navarro, director general de BASF Española, i el Prof. Emilio J. Palomares Gil, director de l'ICIQ, han formalitzat una aliança a la seu de l'ICIQ a Tarragona per a crear un ecosistema de recerca que promogui la innovació i impulsi canvis positius en la indústria química.

Aquest acord reafirma el compromís de BASF de donar suport a diversos programes i iniciatives a l'ICIQ, incloent-hi el Programa de Seminaris BASF, llançat el 2004. Aquesta iniciativa ofereix una sèrie de seminaris especialitzats alineats amb les principals àrees de recerca de l'ICIQ, dirigits per experts internacionals. Cada sessió té com a objectiu formar la propera generació de líders en recerca química i facilitar l'intercanvi d'idees per abordar reptes crítics de la indústria.

"Estem satisfets de prorrogar la nostra col·laboració amb l'ICIQ, fonamental per impulsar la innovació i l'excel·lència en la recerca química", va afirmar Carles Navarro. "A través d'iniciatives com el Programa de Seminaris BASF, volem potenciar els talents emergents i fomentar el desenvolupament de carrera científica".

A més, BASF i l'ICIQ continuaran amb els Premis BASF-ICIQ a la Innovació i l'Emprenedoria, reconeixent la innovació i el talent en el camp de la química a la Península Ibèrica. Aquesta col·laboració amplia el seu impacte més enllà de l'àmbit acadèmic, impulsant el progrés social en àrees com la catàlisi, les energies renovables i la salut.

"La nostra col·laboració amb BASF exemplifica la sinergia entre la indústria i l'acadèmia per impulsar la innovació", va destacar el Prof. Emilio J. Palomares Gil. "Junts, estem compromesos en avançar en la recerca i l'educació, promovent el camí cap al desenvolupament sostenible".

La renovació de la col·laboració entre BASF i l'ICIQ subratlla el poder de les associacions públic-privades per avançar en l'excel·lència científica i destaca la importància crítica de la inversió en recerca i educació per a una indústria química pròspera.

Albert Torras

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x