Catalonia Talent

Catalonia Talent

Veritas Intercontinental instal·la a Barcelona el seu laboratori internacional de genòmica avançada

29 d'abril de 2021

Articles - Ciència i Coneixement

L’empresa Veritas Intercontinental ha escollit Barcelona per ubicar les seves instal·lacions, el primer laboratori de genòmica d’Europa especialitzat en seqüenciació d'exoma i genoma complets en persones sanes.

El nou laboratori, equipat amb tecnologia de seqüenciació d’última generació, es troba al 22@ i serà el Centre d’Operacions Internacional de Veritas Intercontinental pel processament i anàlisi de mostres procedents d’Europa i Amèrica Llatina. D’aquesta manera, la inauguració del laboratori reforça l’estratègia de creixement a Europa i situa Espanya entre els països de referència en seqüenciació del genoma. 

El laboratori serà dirigit pel director tècnic de l’empresa, Vincenzo Cirigliano, i espera processar més de 20.000 mostres abans de que finalitzi el 2021. Accedirà a Veritas Intercontinental desenvolupar nous tests genòmics aplicats tant a la medicina preventiva com al diagnòstic pre i post-natal. També permetrà optimitzar els circuits reduint els temps de resposta i despesa. Juntament al seu equipament d’última generació, el laboratori disposarà d’eines exclusives d’anàlisi bioinformàtic pel processament de dades genòmiques a gran escala.

Les noves instal·lacions de Veritas Intercontinental a la capital catalana han suposat una inversió de més de quatre milions d’euros. L’empresa, creada l’any 2018, està especialitzada en seqüenciar l’ADN de persones sanes que volen saber quines malalties tenen més predisposició a desenvolupar, com per exemple càncers o patologies cardiovasculars. Veritas Intercontinental va néixer a Madrid, tot i que inicialment es va vincular amb Veritas Genetics, una empresa estatunidenca fundada l’any 2014 pel doctor George Church, per ocupar-se de l’expansió del negoci a Europa, Amèrica Llatina i Orient Mitjà.

Temes Barcelonalaboratorigenòmica22@Veritas IntercontinentalADN

Contingut relacionat

Carregant...
x