Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona ret homenatge a la poeta, pintora i traductora Felícia Fuster en el centenari del seu naixement

9 d'abril de 2021

Articles - Cultura

Avui divendres, 9 d’abril s’ha descobert la placa literària al carrer de Sant Miquel, 64, l’edifici on va viure la seva infantesa la poeta, pintora i traductora Felícia Fuster. La cerimònia ha comptat amb la presència de Joan Subirats, tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat; Jordi Rabassa, Regidor de Ciutat Vella, i Bibiana Díez, fillola de la poeta i representant de la Fundació Felícia Fuster.

En el marc de l’acte Joan Subirats ha destacat que “si algun tret caracteritza la vida i l’obra de Felícia Fuster, és la pràctica radical de la llibertat que la va fer apostar per les lletres i l’art”. El tinent d’alcaldia també ha remarcat la curiositat que caracteritzava a l’artista, que “va voler transmetre i deixar com a llegat a les noves generacions d’artistes, a través dels ajuts que atorga la Fundació que porta el seu nom, per impulsar els seus estudis, i sobretot entre aquells que tenen més dificultats per realitzar-los”, i ha convidat els barcelonins i les barcelonines “a que s’apropin i descobreixin la riquesa i singularitat de la seva obra”.

La placa, que també situa el punt en el Mapa Literari de la ciutat desenvolupat per Barcelona Ciutat de la Literatura de la UNESCO, s’ha instal·lat en l’any que se celebra el centenari del naixement de la creadora Felícia Fuster. En les properes setmanes tindrà lloc una lectura de poemes a la Biblioteca de La Barceloneta impulsat pel Consorci de Biblioteques, en col·laboració amb l’Institut de Cultura, i la complicitat de la Fundació Felícia Fuster.

Temes Felicia Fuster

Contingut relacionat

Carregant...
x