Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona, entre les 10 ciutats més resilients del món

8 de maig de 2024

Articles - Indústria i Territori

Barcelona ha consolidat la seva posició com una de les ciutats més resilients del món, situant-se en el novè lloc a nivell global i el quart a Europa, segons un rànquing publicat recentment per l'Observatori Barcelona 2023. Aquest informe, basat en el Resilient Cities Index i elaborat per Economist Impact, destaca la capacitat de la ciutat per adaptar-se a un ampli ventall de reptes, des de la mobilitat fins al canvi climàtic, així com la seva habilitat per integrar tant els seus residents com els nouvinguts.

La classificació proporciona una visió integral de com les ciutats estan abordant i responent als desafiaments contemporanis, avaluant diversos factors que contribueixen a la seva resiliència, com la infraestructura, la governança, la planificació urbana i la qualitat de vida dels seus habitants. En el cas de Barcelona, aquest reconeixement reflecteix el continu compromís de la ciutat amb la innovació i el desenvolupament sostenible, així com la seva capacitat per fer front i superar obstacles emergents.

La destacada posició de Barcelona en aquest índex no només subratlla la seva capacitat per afrontar els desafiaments actuals, sinó que també la posiciona com un model a seguir per a altres ciutats en termes de resiliència urbana. Aquesta distinció reforça la reputació internacional de Barcelona com a destinació atractiva i dinàmica, compromesa no només amb el benestar dels seus habitants actuals, sinó també amb la construcció d'un futur més sòlid i sostenible per a les generacions futures.

 Les 10 ciutats més resilients són les següents:

  1. Nova York
  2. Los Angeles
  3. Londres
  4. Singapur
  5. París
  6. Melbourne
  7. Amsterdam
  8. Tòquio
  9. Barcelona
  10. Múnic

Albert Torras

Contingut relacionat

Carregant...
x