Catalonia Talent

Catalonia Talent

Es posa en marxa l’Osona Lab City, un laboratori d’innovació

5 de maig de 2021

Articles - Indústria i Territori

ACN.- Osona Lab City és un nou projecte d'innovació social que es posa en marxa a la comarca amb l'objectiu d'impulsar el talent i modernitzar la indústria. El projecte compta amb una inversió de més de dos milions d'euros, la meitat provinents de fons europeus. "Ha de servir sobretot per capacitar a la gent i empoderar-la en el món digital, formar nous talents i actualitzar indústries actuals", va explicar l'alcaldessa de Vic, Anna Erra.

La iniciativa comportarà la creació de laboratoris d'innovació a Manlleu i Vic. D'aquesta manera, es vol donar noves oportunitats laborals als joves i oferir a les empreses un espai per innovar en la seva activitat. A Manlleu es posaran en marxa el Labmanlleu i el Labter, dos punts que serviran de taller de prototips i experimentació així com d'incubadora de projectes d'emprenedoria.

Calldetenes serà un camp de prova amb la posada en marxa del Fab Lab Can Pau Raba, que actualment és un centre cívic. En aquest espai s'hi faran tallers i activitats per testejar com fer el desplegament per capacitar digitalment la resta de comarca. L'ús d'eines de disseny i fabricació com impressores 3D o talladors làser seran algunes de les tècniques que s'ensenyaran.

El projecte, que s'estendrà durant dos anys, està impulsat pels ajuntaments de Vic, Manlleu i Calldetenes; Creacció, l'Agència d'Emprenedoria Innovació i Coneixement; i, la Universitat de Vic. La iniciativa va ser la segona més ben valorada en la convocatòria dels Projectes d'Especialització i Competitivitat Territorial, on es van presentar 19 projectes de tot el país.

Temes laboratoriinnovacióindústriatalentOsonaemprenedoria

Contingut relacionat

Carregant...
x