Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona convertirà tres naus industrials del Besòs i el 22@ en pols d'activitat econòmica

20 de setembre de 2022

Articles - Startups i emprenedors

L'Ajuntament de Barcelona convertirà tres naus industrials de les zones del Besòs i del 22@ en pols d'activitat econòmica mitjançant la col·laboració públic-privada per crear nous hubs per impulsar el talent, l'emprenedoria i la innovació.

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha presentat aquest dimarts en una roda de premsa l'estratègia del consistori, que s'emmarca en la compra de naus industrials anunciada el setembre del 2021 per millorar la competitivitat de petites i mitjanes empreses i crear ocupació de qualitat. Les naus són la del carrer Ciutat d'Asunción 16, que serà un nou hub de la indústria 4.0 i economia circular; la del carrer Àvila 14-18, que s'especialitzarà en innovació urbana, i la Nau E de Palo Alto, que posarà el focus en les indústries creatives. Collboni veu la creació d'aquests hubs com "oportunitats de futur per obrir una nova etapa en l'economia" de Barcelona i ha recordat que la capital catalana vol diversificar el model econòmic per atreure talent i inversions.

Per dur a terme la transformació de la nau en un model productiu, l'Ajuntament obrirà l'última setmana de setembre una convocatòria per buscar 'partners' que presentin projectes tractors a l'interior de les naus i que permetin rellançar la zona industrial Sagrera-Besòs i el 22@.

L'adjudicació de les naus es farà a partir del desembre del 2022 i en un període de 10 mesos (en el cas de Palo Alto) i 30 mesos (en el cas d'Àvila i Asunción) els nous pols començaran a funcionar. Engegar aquests pols d'activitat suposarà una inversió estimada de 10 milions d'euros, que dependrà de l'aportació que destinin els operadors privats: ara com ara, la inversió municipal és de 7,05 milions (1 milió de la Nau Asunción, 550.000 la Nau Àvila i 5,5 milions de Palo Alto).

Contingut relacionat

Carregant...
x