Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona Activa i les universitats presenten les startups de deep tech més prometedores

29 de juny de 2021

Articles - Ciència i Coneixement

EP -  Barcelona Activa, la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Pompeu Fabra (UPF),  la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) han presentat en el marc del Mobile World Congress (MWC) 2021 les startups de 'deep tech' més prometedores de l'ecosistema tecnològic català. En una trobada aquest dimarts, Process Talks, Lucid Technologies, Xatkit, ColorSensing, Nextmol i AllRead Machine Learning Technologies han fet una presentació dels seus projectes mitjançant un elevator pitch.

El CTO d'AllRead Machine Learning Technologies, Marçal Rossinyol, ha explicat que l'empresa és una spin off del Computer Vision Center de la Universitat Autònoma, i que el seu preoducte mostra a les màquines a llegir textos que permeten monitoritzar i controlar textos emprats en la logística. En la seva al·locució ha explicat que les màquines poden llegir millor que els humans tan en cost, en temps operatiu i en eficiència.

La CEO de Colorsensing, Maria Eugenia Martín, ha comentat que el seu producte permet una reducció del 33% en el malbaratament alimentari, amb l'ús d'algoritmes que permeten controlar tota la cadena de submninistrament dels aliments frescos. Per la seva banda, el CTO de Lucid Technologies, Gino Bollart, ha presentat la seva aplicació, que facilita un control automàtic de balanç de colors en produccions audiovisuals. 

També hi ha intervingut Monica de Mier, de Nextmol, que ha presentat la seva spin off del Barcelona Supercomputing Center, que permet fer servir la química computacional per a accelerar descobriments químics. 

El CEO de Process Talks, Josep Carmona, ha explicat que la seva tecnologia ajuda a les empreses a donar el salt a la transformació digital gràcies a la remodelització i automatització dels processos. Finalment, el professor i investigador d'ICREA, Jordi Cabot, ha presentat un chatbot que fa servir la intel·Ligència artificial per ajudar a la venda online dels negocis.

Contingut relacionat

Carregant...
x