Catalonia Talent

Catalonia Talent

Alier, millor empresa de Catalunya 2023

3 de juliol de 2023

Articles - Premis i reconeixements

La paperera Alier ha rebut el reconeixement a la millor empresa de Catalunya 2023. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, van lliurar el premi a la companyia en un acte celebrat al Palau de la Música Catalana amb motiu del Dia Nacional de l'Empresa. Alier, va rebre també el Premi Talent 2022 en Medi Ambient i Entorn Natural, en una gala que tingué lloc al Reial Cercle Artístic, organitzat per la Fundació Impulsa Talentum.

Alier porta 190 anys fent activitat industrial a Catalunya, té la fàbrica a Rosselló (Segrià), les oficines centrals a Barcelona i es dedica a la valorització de residus de forma sostenible. Cada any transforma unes 220.000 tones de residus de recollida selectiva urbana, que abans acabaven a abocadors, en productes 100% reciclats i reciclables de major valor afegit.

Això inclou paper d'alta qualitat per a plaques de guix i paper per a bosses comercials i sacs. Alier factura 196 MEUR, un 91% per la venda de productes sostenibles i serveis innovadors, i té un resultat després d'impostos de 33,5 milions. Dona feina a un total de 252 treballadors i el 43% del seu equip directiu són dones. El Govern ha valorat la tasca en la reducció del consum de recursos naturals, l'aposta per la descarbonització total de l'activitat, l'objectiu d'aconseguir el residu 0 i un fort component social i enfocat a les persones.

El Reconeixement del Dia de l'Empresa-Empreses del Futur Present s'emmarca en la celebració del Dia Nacional de l'Empresa, que té lloc el 27 de juny, amb l'objectiu de reivindicar la tasca de les empreses que aporten valor compartit (econòmic, social i mediambiental), vinculat a aspectes com la gestió del talent, el consum responsable o l'aprovisionament local, entre altres. Inicialment es van presentar 55 candidatures i d'aquestes se'n van seleccionar quatre de finalistes: Alier S.A (Segrià), en la categoria de Medi Ambient; Fruits de Ponent S.C.C LTDA (Segrià), en la categoria Social; Família Torres S.A (Alt Penedès), en la categoria de Talent; i KMO Energy S.L (Vallès Occidental), en la categoria de Governança.

Temes SostenibilitatEmpresa

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x