Catalonia Talent

Catalonia Talent

Elena Barraquer, Premi Ambaixadora del Talent 2022

10 de novembre de 2022

Articles - Premis i reconeixements

La presidenta de la Fundació Elena Barraquer rebrà el Premi d’Honor Ambaixadora del Talent 2022 que entrega la Fundació Impulsa Talentum XXI, per la seva extensa trajectòria personal i col·lectiva en favor de la salut ocular de les persones, especialment a Àfrica i Llatinoamèrica, on ha guarit de cataractes i altres degeneracions oculars a desenes de milers de pacients.

Aquesta entrega tindrà lloc durant la clausura de la 2a edició del Talent Knowledge Congress, el Fòrum Internacional de Gestió del Talent i Coneixement, que se celebrarà els pròxims dies 15 i 16 de novembre a la Torre Agbar de Barcelona. L’esdeveniment multisectorial serà l’espai de trobada per aquelles empreses que es volen adaptar als nous temps, prestant especial atenció en la participació, col·laboració i molt especialment en el talent de les persones

Elena Barraquer i Compte és especialitzada en cirurgia de cataracta i trasplantament de còrnia. Formada a Barcelona i a diverses universitats dels EUA, pertany a la quarta generació d'oftlalmòlegs de la família Barraquer, filla de Joaquim Barraquer i Moner i neta d'Ignasi Barraquer i Barraquer. 

Després de viure 25 anys als EUA i Itàlia va tornar a Barcelona l'any 2002 per dedicar-se al Centre d'Oftalmologia Barraquer i, des del 2004, a través de la Fundació Barraquer, a realitzar expedicions solidàries a països que no tenen mitjans per poder dur a terme l'operació de cataracta. El 2004 va realitzar el seu primer viatge humanitari a Àfrica amb la col·laboració de l'ONG SOS Infància Solidària. Ha viatjat a diversos països d'Àfrica com Senegal, Gabon, Kenya, Moçambic, Camerun, Níger i Marroc- on ha operat gratuïtament desenes de milers de persones.

El 2012 va rebre la medalla d'Honor de Barcelona en reconeixement de la seva brillant trajectòria professional i les seves valuoses aportacions en el camp de l'oftalmologia

GuardonatsEls Premis Talent d’Honor reconeixen personalitats de diversos àmbits que han destacat per la seva tasca continuada en cadascun dels sectors, especialment amb impacte en el món empresarial, humanístic, econòmic i científic.

Els guardonats d’aquesta vuitena edició són:Federico Mayor Zaragoza, Premi d’Honor Talent HumanísticElena Barraquer i la Fundació Elena Barraquer, Premi d’Honor Ambaixador de TalentMichael Blackman, Premi d’Honor Welcome TalentJordi Gallés, d’Europastry, Premi d’Honor Talent SolidariIsidre Fainé, president de la Fundació Caixabank, Premi d’Honor Mecenatge de TalentMarta Melé, Premi d’Honor Talent Científic.Els Premis Talent s’entreguen des de fa vuit anys, primer gestionats per la Welcome Talent Society i des de fa dues edicions per la Fundació Impulsa Talentum XXI, entitat sorgida de l’anterior, i que té per objectiu la detecció, impuls, gestió i acompanyament del talent i l’emprenedoria.

La Fundació és l’encarregada d’organitzar els Talent Knowledge Congress i els Summits sectorials que s’organitzen durant l’any arreu de Catalunya. Fruit d’aquest interès per debatre i aportar contingut i fer avançar l’àmbit empresarial hi ha l’interès acadèmic en generar coneixement al voltant de la gestió empresarial, especialment en l’àmbit dels intangibles, la formació, la transferència de coneixement i la gestió del talent. Per aquest motiu, durant el Congrés es presentarà la Càtedra sobre el Talent que lidera la Fundació, al costat de l’àmbit universitari del país.

El Congrés omptarà, al llarg de les dues jornades, amb ponències i taules rodones de referents internacionals en la gestió del coneixement. En l’esdeveniment hi participaran representants d’empreses, d’administracions, universitats i escoles, centres de recerca i experts en el món de la consultoria.

L’acte tindrà com a convidats a John Hoffman, CEO de GSMA i de la Fundació Mobile World Capital Barcelona; Michael Blackman, director de l’ISE (Integrated Systems Europe), Federico Mayor Zaragoza, ex Director General de la UNESCO; Carlos Navarro, Director General BASF Spain i Jordi Gallés, president d’Europastry, entre molts d’altres.El programa pot consultar-se al web talentknowledgecongress.com

Contingut relacionat

Carregant...
x