Catalonia Talent

Catalonia Talent

32 empreses catanes començaren a exportar el 2023

2 d'abril de 2024

Articles - Comerç i Turisme

Un total de 32 empreses catalanes consolidaren la seva presència a l'estranger durant el 2023 amb el suport del Govern mitjançant ACCIÓ, l'agència per la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball. Aquesta informació fou revelada fa temps pel conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, durant una jornada de treball amb una vintena d'empreses catalanes establertes als Estats Units. En aquest esdeveniment, també hi participaren el secretari d'Empresa i Competitivitat i conseller delegat d'ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, juntament amb la Cònsol General dels Estats Units a Barcelona, Katie Stana, i el conseller d'Afers Comercials de l'Ambaixada dels Estats Units a Madrid, John Coronado.

El país nord-americà fou el principal destí d'aquests projectes d'expansió, amb un total de 6 empreses establertes, seguit per Mèxic amb 4 i el Regne Unit amb 3. Altres països com Corea del Sud, França, Itàlia, Perú i la Xina també varen veure l'arribada d'empreses catalanes durant el passat any. En quant a sectors, la majoria d'aquests projectes s'centraren en àmbits com les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), l'automoció, la fabricació de materials i equips elèctrics, i la indústria alimentària.

Durant la trobada amb empreses catalanes als Estats Units, Torrent destacà que "els Estats Units estan experimentant un procés de reindustrialització digital i sostenible que compartim". Així mateix, subratllà que "no és casualitat que la majoria d'empreses triessin aquest país com a destí". Aquesta jornada, afegí, "ens permet apropar la realitat i les oportunitats d'aquest mercat a les empreses catalanes, consolidant i ampliant la seva presència als Estats Units".

La línia d'ajuts a la multilocalització inicià la seva primera convocatòria el 2023 amb l'objectiu de facilitar la implantació d'empreses catalanes a qualsevol país del món a través de la creació o adquisició de filials. Un total de 32 empreses reberen finançament per cobrir el 50% de la inversió, amb un import màxim de 30.000 euros per projecte, que destinaren a despeses com el personal, l'arrendament d'espais i la contractació d'assessors o auditors.

Albert Torras

Contingut relacionat

Carregant...
x