Catalonia Talent

Catalonia Talent

La recollida de brossa porta a porta serà una realitat a Barcelona

4 de maig de 2021

Articles - Logística

El dilluns 24 de maig s'implementarà al barri de Sant Andreu del Palomar el primer sistema de recollida de brossa porta a porta de Barcelona. Aquesta iniciativa serà la més gran desenvolupada a Catalunya, ja que s'espera que a finals d'any afecti 28.000 veïns del barri i que es retirin 280 contenidors del carrer. El projecte es durà a terme en dues fases: la primera comença al maig i la segona a l'octubre. També es preveu que aquest any s'implementi als barris d'Horta i Sant Antoni.

Aquest pla s'adhereix a l'objectiu fixat per Europa de reciclar fins a un 55% tots els residus l'any 2025. Actualment, Barcelona recicla al voltant del 38% del total de residus. El sistema de recollida porta a porta consistirà a establir cada dia de la setmana per un tipus de brossa diferent i l'Ajuntament de Barcelona donarà bosses amb xips per identificar les cases d'on provenen les deixalles. A més, també s'ha creat una aplicació per a telèfons mòbils per controlar els dies dels diferents residus.

Abans de fer efectiu aquest pla es va fer una prova pilot al districte de Sarrià Vell l'any 2018, on es va aconseguir passar de reciclar un 19% a un 55%. L'Ajuntament de Barcelona espera que amb el desenvolupament del porta a porta es puguin aconseguir els objectius plantejats per Europa i convertir-se en un referent amb el tractament de residus.

Temes BarcelonaSant Andreu del PalomarresidusreciclatgeHortaSant Antoni

Contingut relacionat

Carregant...
x