Catalonia Talent

Catalonia Talent

Joaquim Albareda guanya el Premi Crítica Serra d'Or de Recerca

9 d'abril de 2024

Articles - Premis i reconeixements

En una cerimònia celebrada el passat 3 d'abril a l'Espai Endesa de Barcelona, Joaquim Albareda Salvadó, catedràtic d’Història Moderna i director de l’Institut d’Història Jaume Vicens Vives del Departament d’Humanitats de la UPF, va ser honorat amb el prestigiós Premi Crítica Serra d'Or de Recerca en Humanitats 2024. Aquest reconeixement va ser concedit per la seva obra "Vençuda però no submisa: la Catalunya del segle XVIII", publicada l'any passat per Edicions 62.

Els Premis Crítica, que celebren enguany la seva 58a edició, són convocats per la revista Serra d’Or i representen un tribut a la constància, la creativitat i el compromís amb la cultura catalana. Albareda, juntament amb altres guardonats, va ser reconegut per la seva destacada contribució a la cultura catalana en un acte que va reunir personalitats rellevants del món de la cultura i la política.

En paraules del mateix Albareda: "Per a mi ha sigut una sorpresa molt agradable i un honor rebre aquest premi prestigiós atorgat per un jurat interdisciplinari en el qual els historiadors no eren la majoria."

El jurat, compost per Montserrat Bacardí, Jordi Casassas, Joandomènec Ros, Margalida Tomàs i Francesc Vilanova, va destacar la importància de l'obra d'Albareda en oferir una nova visió del segle XVIII a Catalunya i les seves reivindicacions polítiques.

Els Premis Crítica Serra d’Or, que no tenen dotació econòmica, són reconeguts per la seva gran reputació dins de l'àmbit cultural català. Els guardonats reben una serreta d’or, símbol de distinció, que representa l'honor que atorga la revista. Les obres premiades en aquesta edició corresponen a les més destacades de l’any 2023 i són seleccionades directament pel jurat sense concurs previ. Aquest premi, instituït el 1967, distingeix obres en àmbits com la Literatura i l’Assaig, la Recerca, les Arts Escèniques i la Literatura Infantil i Juvenil.

Contingut relacionat

Carregant...
x