Catalonia Talent

Catalonia Talent

El Col·legi de Metges de Barcelona celebra el centenari del metge Jordi Gol i Gurina

30 d'abril de 2024

Articles - Salut

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) acollirà una commemoració especial el proper dijous 2 de maig, en honor al centenari del metge Jordi Gol i Gurina, una figura pionera en la medicina de família nascuda a Hostafrancs (Barcelona). L'esdeveniment, que compta amb el suport oficial de la Generalitat de Catalunya, reunirà professionals de la salut i acadèmics per a una jornada de reflexió i reconeixement.

Jordi Gol i Gurina (1924-1985) va ser reconegut com un metge de persones, compromès amb el benestar dels seus pacients i amb una visió humanista de la medicina. Amb una personalitat inquieta i arrolladora, va promoure el debat sobre la sanitat i va encoratjar la recerca i la millora contínua en aquest camp.

El programa de l'esdeveniment inclourà diverses ponències a càrrec de reconeguts professionals del sector. Es començarà amb una breu benvinguda a càrrec del Dr. Jaume Sellarès, seguit d'una moderació a càrrec del Dr. Josep Basora Gallisà. Les intervencions inclouran aspectes com la figura del Dr. Jordi Gol com a metge, la seva dimensió com a cristià modern, el seu paper com a mestre i mentor de nous metges, el llegat que ha deixat en la medicina i el model d'Atenció Primària que defensava.

L'acte culminarà amb unes conclusions a càrrec de la Dra. Sònia Miravet i una cloenda a càrrec del Dr. Manel Balcells, Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Albert Torras

Contingut relacionat

Carregant...
x