Catalonia Talent

Catalonia Talent

Cinema amb Impacte, a Barcelona

2 d'abril de 2024

Articles - Cultura

Aquest abril, del 9 al 28, tindrà lloc una nova edició d’IMPACTE! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya, amb una proposta diversa de 40 pel·lícules, entre llargmetratges i curtmetratges. La programació s'escamparà tant en format presencial com en línia, amb projeccions als Cinemes Girona de Barcelona (del 9 al 14 d’abril), a ScreenBox de Lleida i al Centre de Lectura de Reus, i també a través de Filmin i la web d’IMPACTE! durant la segona quinzena d’abril.

El tema central d'aquesta edició és el dret a la pau, un concepte crític en un món marcat per conflictes com els de Palestina i Ucraïna. La selecció de pel·lícules abordarà aquests temes juntament amb altres, com la memòria històrica, la violència de gènere, la migració i els drets laborals. Amb representació de 24 països, el 37,5% de les pel·lícules han estat dirigides o codirigides per dones, i la majoria són documentals.

Cada sessió inclourà un llargmetratge i un curtmetratge, complementats amb presentacions dels equips i cinefòrums. El jurat dels premis IMPACTE! seleccionarà els guanyadors en diverses categories, mentre que el públic podrà votar pel millor curtmetratge a través del web del festival.

A més de les projeccions, hi haurà activitats paral·leles, destacant-se al Centre Cultural La Model de Barcelona, on es debatran temes com els drets humans i el sistema penitenciari, la repressió de la dona durant el franquisme, i el conflicte palestí, amb la participació de directores, protagonistes i experts.

Les projeccions tindran lloc del 9 al 28 d’abril, amb horaris variables segons la programació. L'entrada general als Cinemes Girona tindrà un cost de 7€, mentre que els cinefòrums al Centre Cultural La Model seran gratuïts. Per a més informació i adquisició d'entrades, podeu visitar el web d’IMPACTE!, Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya.

Natàlia Recolons

Contingut relacionat

Carregant...
x