El president i fundador de Dinners that Matter, Xavier Xargay, reflexiona sobre el futur del tercer sector. "La professionalització de les entitats és fonamental, ja que amb més dedicació professional, més feina i més bona comunicació es poden aconseguir més recursos per a les obres socials", sosté el nostre entrevistat, que és un ferm defensor de la comunicació compartida entre les entitats com la mateixa Dinners that Matter.
Aquesta associació, que lidera des de fa cinc anys, organitza sopars a través d'una xarxa de restaurants del país, els quals destinen un percentatge de facturació d'aquella nit a la causa solidària escollida. Per a cada trimestre, s'escull una causa diferent, sovint vinculada a la salut, la prevenció infantil o l'alimentació per als més desfavorits. "No creiem en la beneficiència de sempre. Cal que les entitats creixin, i per a això són necessàries les relacions personals, una feina professional i els vincles afectius", resumeix Xargay.
El proper mes de juliol està previst el proper "Dinner that matter", on s'espera que cada cada cop se sumin més restaurants a aquest moviment. Mentrestant, anima el tercer sector a presentar-se als Premis Talent Cambra 2020, especialment a aquells que estan innovant en les formes relacionals, en la responsabitat social corporativa de les empreses, i en les comunicacions.
Podeu consultar l'entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNacional.cat