Catalonia Talent

Catalonia Talent

Vytrus Biotech, una biotecnològica catalana a punt de cotitzar a borsa

27 de gener de 2022

Articles - Startups i emprenedors

Vytrus Biotech, biotecnològica catalana que desenvolupa actius per a la indústria de la cosmètica, està ultimant tràmits per sortir a cotitzar a borsa. Així ho ha comunicat aquest dimarts l’empresa, que preveu estrenar-se al BME Growth, la borsa de les pimes, els mesos que ve. De fet, només espera que l’operador borsari doni el vistiplau a la seva incorporació a aquest mercat alternatiu.

Per preparar-se per fer aquest salt, la firma ha tancat una ronda de finançament de 2,4 milions d’euros que ha renovat part del seu accionariat. En concret, el fons IUCT Empren desinverteix de l’empresa després de nou anys en el seu capital i Zamit Capital entra a formar-ne part. Al seu torn, repeteixen el ‘family office’ de Perfumerías Julia i l’Institut Català de Finances (ICF).

Tot això, en un moment en què la biotecnològica continua creixent a doble dígit. Vytrus acaba de tancar l’exercici del 2021 incrementant la facturació un 65%, fins als 2,8 milions d’euros. Aquesta xifra suposa, a més, més que duplicar les vendes que tenien abans de la pandèmia i consolidar el camí de creixement dels últims cinc anys.

«El nostre negoci es basa en el desenvolupament, producció i comercialització d’ingredients actius d’alt valor afegit per als mercats cosmètic i dermatològic», explica el cofundador i conseller delegat de Vytrus, Albert Jané. «Gràcies a la nostra tecnologia de cultiu de cèl·lules mare vegetals, obtenim productes d’alta qualitat, naturals i sostenibles», afegeix. «Volem que la sortida al mercat ens ajudi a continuar desenvolupant els grans beneficis de la nostra tecnologia i que ens permeti potenciar el creixement de l’empresa», diu.

En definitiva, amb la sortida a borsa esperen tant obtenir liquiditat com establir una valoració de mercat per a l’empresa de cara a futures operacions, així com «incrementar la seva imatge de marca, transparència i solvència».

Contingut relacionat

Carregant...
x