Catalonia Talent

Catalonia Talent

Vocdoni llança una plataforma de vot digital amb validesa legal per tota mena d'organitzacions

31 de maig de 2021

Articles - Tecnologia

Aragon Labs AG ha llançat el projecte Vocdoni, guanyador del Premi Talent Cambra 2020, una plataforma de vot digital que utilitza blockchain per a la gestió de qualsevol mena de reunions estatutàries, com una assemblea general, i processos de votació amb validesa legal, per a organitzacions, empreses i institucions públiques i privades. Vocdoni proporciona les eines necessàries perquè organitzacions i institucions reinventin els seus sistemes de governança i implementin processos de votació digital universalment verificables i descentralitzats.

La plataforma posa al servei de la ciutadania un sistema de governança, comunicació i gestió d’entitats que inclou un sistema de vot digital anònim i universalment verificable com a pilar de la proposta. La infraestructura permet que el sistema sigui resistent a la censura i als atacs, i en garanteix la privacitat. Està creat perquè sigui escalable i fàcil d’utilitzar des de dispositius mòbils i garanteix la privadesa dels seus usuaris mitjançant la utilització de criptografia.

Qualsevol organització pot organitzar votacions gratuïtament amb la plataforma fins al 15 d'octubre, i des de llavors les organitzacions podran triar entre un pla gratuït o un de pagament més avançat. Es poden organitzar votacions com enquestes, referèndums i altres més complexes, com les que es fan en assemblees generals i juntes d'accionistes o pressupostos participatius. A més, la plataforma anirà incorporant més funcions, com a gestió de pagaments, gestió de membres i comunicacions segures sense algorismes, fins a ser una suite completa de gestió d'entitats.

Vocdoni, liderat per un equip de catalans, és un projecte de codi lliure basat en tecnologia blockchain que implica un canvi de paradigma en els sistemes de vot tradicional. La Generalitat i el centre d’innovació Fundació i2cat han inclòs la plataforma com a cas d’èxit en l’ús de la tecnologia blockchain per a la votació digital.

Temes VocdoniblockchainvotacióPremi Talent Cambragovernança

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x