Catalonia Talent

Catalonia Talent

Vicenç Villatoro, nou director del Memorial Democràtic

21 de setembre de 2021

Articles - Cultura

El Govern ha nomenat avui a Vicenç Villatoro com a nou director del Memorial Democràtic de Catalunya. L'escriptor i periodista terrassenc també té una llarga experiència com a gestor cultural i ha treballat al Diari de Terrassa, El Correo Catalán, l’Avui i TV3. A El Correo Catalán va ser cap de la secció de cultura i espectacles. Va ser director de l’Avui (1993-1996), cap de la secció de cultura de TV3 i director i presentador dels programes Trossos i Crònica 3. També ha estat presentador del programa Millenium i De llibres, al Canal 33. Entre 2002 i 2004 va ser director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió.

Com a escriptor, ha publicat una dotzena de novel·les, entre les quals, Evangeli grisMemòria del traïdorLa claror de juliolHotel Europa i La ciutat del fum. Ha obtingut alguns dels principals premis de la literatura catalana: Sant Jordi, Sant Joan, Ciutat de Barcelona, Ciutat de Palma, Prudenci Bertrana, Documenta i Carlemany. Algunes de les seves obres han estat traduïdes al castellà, el francès, l’alemany i l’italià. També ha publicat llibres memorialístics, com ara L’ofici de mirar o De part del pare, de poesia, de divulgació i d’assaig polític.

Villatoro ha estat director general de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya (1997-2000); director de l’Institut Ramon Llull (2010-2013); director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (2014-2018) i director de la Fundació Ramon Llull (2010-2021).

El Memorial Democràtic és una institució que té com a missió la recuperació, la commemoració i el foment de la memòria democràtica a Catalunya entre 1931 i 1980. Aquest període històric comprèn la Segona República, la Guerra Civil, la dictadura franquista i transició a la democràcia.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x