Catalonia Talent

Catalonia Talent

VenviroTech Biotechnology aixeca 11 milions d'inversió, de les més altes del sector

14 de juliol de 2021

Articles - Medi Ambient

L'startupt catalana Venvirotech Biotechnology ha tancat una ronda de finançament d'11 M€, una de les més altes del sector #biotech. Treballa en la producció d'un bioplàstic #biodegradable a partir de residus orgànics que permeti substituir el plàstic químic en aquells sectors, com l'alimentari, on és imprescindible, i contribuir així a la reducció de residus contaminants. Amb la inversió aconseguida, la #startup fundada per Patricia Aymà MaldonadoNoelia Márquez Alfaya i Jordi Margarit, podran accelerar el seu pla de creixement i ampliar la plantilla.

L'operació, que ha estat una de les més importants, quant a import, en el sector biotecnològic a l'estat, ha estat liderada per un inversor industrial i ha comptat amb la participació d'un grup de sis business angels, el family office de la familia Gassó (antiga propietària de l'empresa Gaes) i Giribets 2000.

La companyia, creada el 2018, ha captat fins avui 15 milions d'euros, i treballa actualment per a reduir els residus plàstics i contaminants. De moment l'empresa ja té acords amb bonÀrea AgrupaNestlé i Pascual. “Escalant aquests tres contractes a la màxima capacitat industrial, ja som rendibles i assolim xifres de negoci molt grans. Volem llançar el producte el gener de 2022 i, en dos anys, tenim per objectiu produir més de 20.000 tones de bioplàstic i revaloritzar més de 200.000 tones de residu orgànic", expliquen. A més, continuen, "els nostres bioplàstics no tenen impacte mediambiental, doncs no procedeixen de recursos nous, sinó que aprofiten un recurs que ja existeix, els residus orgànics".

Contingut relacionat

Carregant...
x