Catalonia Talent

Catalonia Talent
Opinió

Vacances

18 d'agost de 2021

Articles

En aquest període estival, moltes persones estan de vacances. I es un bon moment per reflexionar-les. Durant tot l’any estem esperant el bon temps per gaudir-les. Es fan plans, s’organitzen sortides, viatges, destins, (qui pot i quan es pot) ... es un regal que ens fem, ens el mereixem. I si observem una mica al nostre voltant, i a nosaltres mateixos, trobem conductes molt variades de com les vivim. Hi ha temps per a tot.

  • Per una banda, hi ha temps per fer activitat física, dedicant-li més temps per fer allò que ens agrada,  amb més intensitat. Ciclisme, natació, running, excursions,... es una mena de pre temporada, per encarar el setembre en plena forma.
  • També, es una bona època per llegir, trobar els llocs adients, i devorar pàgines, capítols, llibres,... gaudint de les lectures amb calma.
  • Es poden activar les relacions i quedar, compartir activitats, organitzar dinars, sopars,...  
  • Hi ha qui aprofita aquest temps per desenvolupar, per crear, ja siguin coses “físiques” com treballar un hort, fer obres a casa, arreglar aparells,... o projectes vinculats a la feina (serveis, noves tecnologies, web, ...).
  • També hi ha molt de temps per estar amb les pantalles de mòbil i tablet, xarxes socials,... potser massa.

Sigui com sigui, dedicant temps que suposi intensa activitat física com si no, es important poder fer de tant en tant, “NO RES”.

Vacances, etimològicament prové de vacatio, temps desocupat, es l’acció del verb vacare, estar buit. I això, de tant en tant es important poder fer-ho. El nostre cervell ens ho agrairà, saber gaudir d’un temps de pau, calma, “buidor”.

Al capítol 48 de la Regla de Sant Benet, escrit al s. VI, ja es contempla i prescriu un espai de temps diari per descansar, per fer una breu pausa, al migdia, després de l’hora sexta, desporés del dinar,  d’aquí ve l’expressió castellana “siesta”, al mig del dia,... la migdiada.

RB XLVIII 5 Després de sexta, en aixecar-se de taula, que reposin als seus llits amb un silenci absolut, o bé, si algú per ventura vol llegir, que llegeixi per a ell sol de manera que no molesti ningú.  

Estiguem on estiguem, i amb qui estiguem, cuidem-nos, gaudim de petites “vacances” diàries,... ens ho mereixem!.

Alberto Arqued
CEO & Founder Sede21, Search & Development.

Contingut relacionat

Carregant...
x