Catalonia Talent

Catalonia Talent

Una nova startup permet verificar la identitat de l’usuari en 6 segons

28 d'abril de 2021

Articles - Tecnologia

La startup catalana Silt, amb seu a Barcelona, ha creat un sistema basat en intel·ligència artificial que verifica en menys de sis segons la identitat d’un usuari quan vol accedir a una aplicació. Amb aquesta tecnologia els usuaris no han de fer una foto per introduir el seu DNI cada vegada que accedeixen a una aplicació que ho requereix amb l’objectiu d’estalviar temps i evitar pèrdues de fins al 50% d’usuaris que no s’acaben registrant.

La idea de crear l’empresa sorgeix de la pròpia experiència. Segons explica Marc Pérez, un dels fundadors de Silt, “com a usuaris ens trobàvem que havíem de pujar els nostres documents personals a més de 10 empreses, i ja no sabíem qui tenia la nostra informació personal ni com es guardava”. “El nostre objectiu és que l’usuari confiï en un servei perquè utilitza la nostra tecnologia”. D’aquesta manera, l’usuari només haurà de fotografiar el seu DNI i fer-se un selfie la primera vegada que accedeixi al sistema de verificació de Silt. A partir d’aquest moment, gràcies a la intel·ligència artificial, els algoritmes de machine learning desenvolupats per la startup detectaran la càmera del mòbil i verificarà que sigui la mateixa persona que surt al DNI.

L’empresa, fundada a finals del 2019, va acabar el desenvolupament tecnològic durant la pandèmia i ara es troba en fase de comercialització. Han rebut un ajut de 75.000 euros d’ACCIÓ de la línia Startup Capital -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat-, destinada a impulsar el creixement d’empreses emergents amb alt potencial tecnològic. Silt es dirigeix a empreses del sector financer, de mobilitat compartida, de lloguer de cotxes, immobiliari, check-in d’hotels o repartiment a domicili i, posa la seva tecnologia a disposició d’altres empreses. A més, també ha creat una solució per verificar autònoms i empreses de manera automàtica.

Temes Big Databiotecnologiaempresaintel·ligència artificialstartup

Contingut relacionat

Carregant...
x