Catalonia Talent

Catalonia Talent

Una Llei de Cičncia per a Catalunya. Objectiu: retenir el talent

28 de juliol de 2021

Articles - Cičncia i Coneixement

Redacció - El Govern ha aprovat l'avantprojecte de Llei de Ciència, que es tramitarà amb caràcter d'urgència al Parlament de Catalunya. 

Entre els projectes que planteja aquesta nova legislació, la primera de rellevància de la legislatura, hi ha l'impuls de la investigació i la innovació, així com garantir les condicions laborals dels professionals del sector, eina imprescindible si es vol acomplir l'objectiu que s'ha marcat la conselleria d'Universitats i Recerca: retenir el talent. Per a això, s'aigmentarà el finançament destinat a I+D+I i equiparar-la a la mitjana europea. Fer de la ciència un element estructural del país és un dels motors principals de la inciativa, que permetrà no només retenir el talent local, si no atraure'n de nou.

Catalunya ja ha destacat els darrers anys per diversos clusters, en especial els tecnològics. L'aposta del Mobile World Congress, els interessos en desenvolupar la logística a través d'iniciatives del Consorci de la Zona Franca, el Port i els reptes de l'aeroport, fan de Barcelona una de les cinc zones econòmiques del continent més atractives. Fer que l'àmbit universitari, amb una dotzena d'universitats públiques al país i centres de formació de referència internacional, o el supercomputador més destacat del sud d'Europa, es posés també al dia en Recerca, i a l'alçada del continent, ha estat el motiu pel qual, des del 2018, multitud de centres d'investigació reunits en el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement, han treballant en la consolidació d'aquesta nova norma, que serà la primera del nou govern.

Un fet no menor, i que marca tendència del que seràn les prioritats del proper govern, on han marcat molt perfil propi conselleries com la de vicepresidència, associada a societat del coneixement, o universitats i recerca, a més d'empresa o exteriors. Segons la consellera Geis, titular del departament impulsor, la nova llei "és una eina específica de la ciència que permetrà prioritzar la investigació i el talent, així com fer front als reptes globals i enfortir el sistema I+D+I català"

Temes lleicičnciageis

Contingut relacionat

Carregant...
x