Catalonia Talent

Catalonia Talent

Una empresa xinesa vol convertir Lleida-Alguaire en la base de vehicles aeris autònoms referent a Europa

29 d'abril de 2021

Articles - Indústria i Territori

ACN.- El conseller de Territori, Damià Calvet, ha signat avui un acord amb l’empresa xinesa EHang per convertir l’aeroport de Lleida-Alguaire en la base de proves i futures operacions amb vehicles aeris autònoms referent a Europa. EHang compta amb centenars d’aeronaus que es dediquen a la logística i al transport de viatgers, com els taxi-drons. Tot i que ja operen a la Xina i han fet proves a d’altres estats com Àustria, el Canadà o Catar a través d’empreses privades, es tracta del primer acord que EHang signa amb un aeroport a tot el món. 

Calvet ha destacat que es tracta d'una empresa puntera en tot el que fa referència al desenvolupament de drons i ginys aeronàutics dedicats tant a la logística com al transport de viatgers. Una col·laboració, ha assegurat, que donarà valor afegit a la infraestructura: "No parlem del futur sinó d'un present que té molt camí per recórrer". La caiguda de l'activitat comercial de l'aeroport de Lleida-Alguaire ha obert la necessitat d'explorar noves activitats. Un dels motius d’escollir Alguaire és poder disposar d’una instal·lació física i d’una plataforma estable per desenvolupar aquest sistema de mobilitat i estendre’l a tot el món, ha explicat Calvet.

L'objectiu és promoure a Lleida-Alguaire vehicles aeris autònoms que funcionen amb un centre de comandament a distància. A més, la implementació d'aquesta empresa internacional a l'aeroport generarà llocs de treball tècnics (R+D) a Alguaire a mitjà i llarg termini.

La CEO d'EHang Espanya i Llatinoamèrica, Victoria Jing Xiang, considera que l'aeroport de Lleida-Alguaire és una plataforma excel·lent per ubicar-se, ja que es tracta d'un aeroport comercial i d'alt focus experimental. El seu objectiu és desenvolupar, innovar i provar els seus equips coordinant amb un entorn real d'operacions aeroportuàries. A més, aposten per un showroom per al mercat europeu, que oferirà les novetats de desenvolupament i creixement de la companyia.

Temes aeroport Lleida-Alguaireaeronàuticadronslogísticaempresa

Contingut relacionat

Carregant...
x